Piccata på aubergine med tomatsås och ris

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Aubergine är en känslig grönsak, som tar lång tid på sig när den växer och mognar. Väl värd att vänta på dock, innan du steker, kokar, rostar, bakar, panerar eller gratinerar den.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 450 g aubergine
  • 2 ägg
  • 75 g parmesan, finriven
  • olivolja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 port. kokt ris
  • sallad

Gör så här

  1. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg på skärbräda. Salta och låt vätska av sig ca 10 min.
  2. Blanda lök, vitlök, krossade tomater, socker, salt, peppar och oregano i en kastrull. Låt småputtra ca 10 min. Mixa till en slät tomatsås med stavmixer.
  3. Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten, en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek på medelvärme till fin färg, 2-3 min per sida. Servera med ris, tomatsås och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dubbel levainmacka med stekt ägg

(3)

Fried rice med grönsaker och ägg

(62)

Frittata med paprika- och olivsallad

(44)

Shakshuka

(13)

Vegetarisk omelett med bönor

(7)

Sallad nicoise med varmrökt lax

(5)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(17)

Sparris- och skinkomelett

(9)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 450 g aubergine
  • 2 ägg
  • 75 g parmesan, finriven
  • olivolja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 port. kokt ris
  • sallad

Piccata på aubergine med tomatsås och ris

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Aubergine är en känslig grönsak, som tar lång tid på sig när den växer och mognar. Väl värd att vänta på dock, innan du steker, kokar, rostar, bakar, panerar eller gratinerar den.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg på skärbräda. Salta och låt vätska av sig ca 10 min.
  2. Blanda lök, vitlök, krossade tomater, socker, salt, peppar och oregano i en kastrull. Låt småputtra ca 10 min. Mixa till en slät tomatsås med stavmixer.
  3. Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten, en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek på medelvärme till fin färg, 2-3 min per sida. Servera med ris, tomatsås och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dubbel levainmacka med stekt ägg

(3)

Fried rice med grönsaker och ägg

(62)

Frittata med paprika- och olivsallad

(44)

Shakshuka

(13)

Vegetarisk omelett med bönor

(7)

Sallad nicoise med varmrökt lax

(5)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(17)

Sparris- och skinkomelett

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies