Piadinas med hasselnötskräm, bär och ananas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

En perfekt dessert med en hemgjord hasselnötskräm som är gjord på dadlar. Brödet toppas med krämen och färska frukter.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 skivor färsk ananas
  • olivolja, att steka i
  • bär, t ex hallon och blåbär
  • florsocker
  • Hasselnötskräm
  • 200 g hasselnötter
  • 50 g dadlar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk kakao
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Fördela nötterna på en plåt och rosta mitt i ugnen tills skalen spricker och de ´blir mörkare i färgen, ca 5 min.
  2. Lägg nötterna i en kökshandduk och krama runt så att skalen lossnar. Mixa nötterna tills de börjar släppa olja och bildar ett nötsmör. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa vidare till en slät kräm.
  3. Skär ananasskivorna i bitar och stek i olja till fin färg. Stek bröden till fin färg på båda sidor. Bred nötkräm på bröden och toppa med ananas, bär, pudra ev över florsocker.

Tips

Till nötkrämen krävs en bra mixer och att inte resten av ingredienserna tillsätts förrän nötterna bildat ett nötsmör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladmousse med apelsinsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade persikor med pistaschnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Små fikonpajer

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pistasch- och päronglass

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Frukt- och nötkaka

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Karamelliserade bananer

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äppelkaka i långpanna

Betyg
Betyg
(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 skivor färsk ananas
  • olivolja, att steka i
  • bär, t ex hallon och blåbär
  • florsocker
  • Hasselnötskräm
  • 200 g hasselnötter
  • 50 g dadlar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk kakao
  • 1 krm salt

Piadinas med hasselnötskräm, bär och ananas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

En perfekt dessert med en hemgjord hasselnötskräm som är gjord på dadlar. Brödet toppas med krämen och färska frukter.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Fördela nötterna på en plåt och rosta mitt i ugnen tills skalen spricker och de ´blir mörkare i färgen, ca 5 min.
  2. Lägg nötterna i en kökshandduk och krama runt så att skalen lossnar. Mixa nötterna tills de börjar släppa olja och bildar ett nötsmör. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa vidare till en slät kräm.
  3. Skär ananasskivorna i bitar och stek i olja till fin färg. Stek bröden till fin färg på båda sidor. Bred nötkräm på bröden och toppa med ananas, bär, pudra ev över florsocker.

Tips

Till nötkrämen krävs en bra mixer och att inte resten av ingredienserna tillsätts förrän nötterna bildat ett nötsmör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladmousse med apelsinsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade persikor med pistaschnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Små fikonpajer

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pistasch- och päronglass

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Frukt- och nötkaka

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Karamelliserade bananer

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äppelkaka i långpanna

Betyg
Betyg
(4)