För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Persiskt ris

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Pricken över i ... Den knapriga bottnen är kännetecknande för den persiska middagen.

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl basmatiris
  • 1 + 1 msk smör
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 0.5 påse saffran (0,25 g)
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp 2 liter saltat vatten i en stor teflonkastrull. Lägg i riset och koka ca 7 min, tills riskornen nästan är mjuka men fortfarande har en hård kärna. Sila av vattnet.
  2. Smält 1 msk smör i samma kastrull och tillsätt yoghurt och saffran. Rör om ordentligt och fördela riset jämnt ovanpå utan att röra om. Tryck till med en stor sked. Sätt på ett lock och låt stå på medelvärme 5 min.
  3. Smält ytterligare 1 msk smör och blanda med 3 msk vatten. Häll detta över riset och fortsätt ångkoka under lock på låg värme ca 40 min.
  4. Vänd riset upp och ner på ett fat och servera till kycklinggryta, t ex Kycklinglår med mammas tomatsås.

Tips

Om du inte har teflonkastrull, lägg ett bakplåtspapper i botten på en vanlig.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassiska falafel

(67)

Kokt färskpotatis med brynt smör

(12)

Yoghurtsås med mynta

(15)

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

(2)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Korianderkyckling på spett

(3)

Basilika- och krassesås

(2)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 dl basmatiris
  • 1 + 1 msk smör
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 0.5 påse saffran (0,25 g)
  • salt

Persiskt ris

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Pricken över i ... Den knapriga bottnen är kännetecknande för den persiska middagen.

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp 2 liter saltat vatten i en stor teflonkastrull. Lägg i riset och koka ca 7 min, tills riskornen nästan är mjuka men fortfarande har en hård kärna. Sila av vattnet.
  2. Smält 1 msk smör i samma kastrull och tillsätt yoghurt och saffran. Rör om ordentligt och fördela riset jämnt ovanpå utan att röra om. Tryck till med en stor sked. Sätt på ett lock och låt stå på medelvärme 5 min.
  3. Smält ytterligare 1 msk smör och blanda med 3 msk vatten. Häll detta över riset och fortsätt ångkoka under lock på låg värme ca 40 min.
  4. Vänd riset upp och ner på ett fat och servera till kycklinggryta, t ex Kycklinglår med mammas tomatsås.

Tips

Om du inte har teflonkastrull, lägg ett bakplåtspapper i botten på en vanlig.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassiska falafel

(67)

Kokt färskpotatis med brynt smör

(12)

Yoghurtsås med mynta

(15)

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

(2)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Korianderkyckling på spett

(3)

Basilika- och krassesås

(2)