Persisk aubergineröra

Betyg (1-5):
3.61 (23 betyg)

Så gott att dippa ungsrostade brödbitar i.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:250º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 3 auberginer
  • 1 finhackad gul lök
  • 5 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Nagga auberginen med en gaffel och grilla mitt i ugnen ca 40 min, tills den är helt mjuk. Dra bort skalet. Hacka innanmätet fint eller mosa det.
  2. Stek lök och vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt aubergine, krossade tomater, kryddor och salt. Låt koka ihop några minuter. Rör då och då.
  3. Knäck ner äggen i pannan och rör försiktigt så att äggen går sönder men inte blandar sig helt med övriga ingredienser.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomatsalsa

(2)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Grillad coleslaw

(7)

Pak choi

(4)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

(3)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 auberginer
  • 1 finhackad gul lök
  • 5 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt

Persisk aubergineröra

Betyg (1-5):
3.61 (23 betyg)

Så gott att dippa ungsrostade brödbitar i.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:250º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Nagga auberginen med en gaffel och grilla mitt i ugnen ca 40 min, tills den är helt mjuk. Dra bort skalet. Hacka innanmätet fint eller mosa det.
  2. Stek lök och vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt aubergine, krossade tomater, kryddor och salt. Låt koka ihop några minuter. Rör då och då.
  3. Knäck ner äggen i pannan och rör försiktigt så att äggen går sönder men inte blandar sig helt med övriga ingredienser.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomatsalsa

(2)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Grillad coleslaw

(7)

Pak choi

(4)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

(3)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies