För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Persisk aubergineröra

Betyg (1-5):
3.5 (24 betyg)

Så gott att dippa ungsrostade brödbitar i.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:250º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 auberginer
  • 1 finhackad gul lök
  • 5 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Nagga auberginen med en gaffel och grilla mitt i ugnen ca 40 min, tills den är helt mjuk. Dra bort skalet. Hacka innanmätet fint eller mosa det.
  2. Stek lök och vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt aubergine, krossade tomater, kryddor och salt. Låt koka ihop några minuter. Rör då och då.
  3. Knäck ner äggen i pannan och rör försiktigt så att äggen går sönder men inte blandar sig helt med övriga ingredienser.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad halloumi med sallad

(20)

Kimchi på salladskål

(4)

Räktacos

(14)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Tomatsalsa

(2)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Rostad majssallad

(4)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 auberginer
  • 1 finhackad gul lök
  • 5 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt

Persisk aubergineröra

Betyg (1-5):
3.5 (24 betyg)

Så gott att dippa ungsrostade brödbitar i.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:250º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Nagga auberginen med en gaffel och grilla mitt i ugnen ca 40 min, tills den är helt mjuk. Dra bort skalet. Hacka innanmätet fint eller mosa det.
  2. Stek lök och vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt aubergine, krossade tomater, kryddor och salt. Låt koka ihop några minuter. Rör då och då.
  3. Knäck ner äggen i pannan och rör försiktigt så att äggen går sönder men inte blandar sig helt med övriga ingredienser.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad halloumi med sallad

(20)

Kimchi på salladskål

(4)

Räktacos

(14)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Tomatsalsa

(2)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Rostad majssallad

(4)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)