Persiljeskinka

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

En örtig terrine passar utmärkt som förrätt till din middag.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 gelatinblad
  • 600 g kokt skinka, t ex julskinka
  • 100 g grovhackad bladpersilja
  • 3 dl buljong, från skinkkoket eller kycklingbuljong
  • Spenatsallad:
  • 50 g späd färsk spenat
  • 1 tärnat äpple
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • peppar
  • salt

Gör så här

Persiljeskinka

  1. Blötlägg gelatinbladen 10 minuter i kallt vatten. Skär skinkan fri från fett. Skär i 1 cm stora tärningar. Hacka persiljan grovt. Blanda köttet och persiljan och lägg i en form som precis rymmer köttet. Krama ur gelatinet och låt det smälta i 3 dl av buljongen. Häll buljongen över köttet. Placera en tyngd på köttblandningen, så att den kommer i press. Låt stå 24 timmar i kylen.

Spenatsallad

  1. Skölj spenaten. Vänd spenat och äppeltärning-arna i vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och svartpeppar. Stjälp upp terrinen och skär den i bitar. Servera den tillsammans med spenatsalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad grilloumimacka

(1)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Sweet corn kachumbari

(5)

Tonfiskspett

(10)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(1)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Bowl med sashimilax

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 gelatinblad
  • 600 g kokt skinka, t ex julskinka
  • 100 g grovhackad bladpersilja
  • 3 dl buljong, från skinkkoket eller kycklingbuljong
  • Spenatsallad:
  • 50 g späd färsk spenat
  • 1 tärnat äpple
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • peppar
  • salt

Persiljeskinka

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

En örtig terrine passar utmärkt som förrätt till din middag.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Persiljeskinka

  1. Blötlägg gelatinbladen 10 minuter i kallt vatten. Skär skinkan fri från fett. Skär i 1 cm stora tärningar. Hacka persiljan grovt. Blanda köttet och persiljan och lägg i en form som precis rymmer köttet. Krama ur gelatinet och låt det smälta i 3 dl av buljongen. Häll buljongen över köttet. Placera en tyngd på köttblandningen, så att den kommer i press. Låt stå 24 timmar i kylen.

Spenatsallad

  1. Skölj spenaten. Vänd spenat och äppeltärning-arna i vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och svartpeppar. Stjälp upp terrinen och skär den i bitar. Servera den tillsammans med spenatsalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad grilloumimacka

(1)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Sweet corn kachumbari

(5)

Tonfiskspett

(10)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(1)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Bowl med sashimilax

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies