Persiljeskinka

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

En örtig terrine passar utmärkt som förrätt till din middag.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 gelatinblad
  • 600 g kokt skinka, t ex julskinka
  • 100 g grovhackad bladpersilja
  • 3 dl buljong, från skinkkoket eller kycklingbuljong
  • Spenatsallad:
  • 50 g späd färsk spenat
  • 1 tärnat äpple
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • peppar

Gör så här

Persiljeskinka

  1. Blötlägg gelatinbladen 10 minuter i kallt vatten. Skär skinkan fri från fett. Skär i 1 cm stora tärningar. Hacka persiljan grovt. Blanda köttet och persiljan och lägg i en form som precis rymmer köttet. Krama ur gelatinet och låt det smälta i 3 dl av buljongen. Häll buljongen över köttet. Placera en tyngd på köttblandningen, så att den kommer i press. Låt stå 24 timmar i kylen.

Spenatsallad

  1. Skölj spenaten. Vänd spenat och äppeltärning-arna i vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och svartpeppar. Stjälp upp terrinen och skär den i bitar. Servera den tillsammans med spenatsalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Fish tacos deluxe

(32)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Vegopiroger

(8)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 gelatinblad
  • 600 g kokt skinka, t ex julskinka
  • 100 g grovhackad bladpersilja
  • 3 dl buljong, från skinkkoket eller kycklingbuljong
  • Spenatsallad:
  • 50 g späd färsk spenat
  • 1 tärnat äpple
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • peppar

Persiljeskinka

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

En örtig terrine passar utmärkt som förrätt till din middag.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Persiljeskinka

  1. Blötlägg gelatinbladen 10 minuter i kallt vatten. Skär skinkan fri från fett. Skär i 1 cm stora tärningar. Hacka persiljan grovt. Blanda köttet och persiljan och lägg i en form som precis rymmer köttet. Krama ur gelatinet och låt det smälta i 3 dl av buljongen. Häll buljongen över köttet. Placera en tyngd på köttblandningen, så att den kommer i press. Låt stå 24 timmar i kylen.

Spenatsallad

  1. Skölj spenaten. Vänd spenat och äppeltärning-arna i vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och svartpeppar. Stjälp upp terrinen och skär den i bitar. Servera den tillsammans med spenatsalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Fish tacos deluxe

(32)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Vegopiroger

(8)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies