Pepparrots- och senapssill
  • Tid 20 min + tid i kyl

Pepparrots- och senapssill

2.5 (2 betyg)

Härligt krämig sill med smak av pepparrot och senap. Recept av Christina Möller

  • Tillagningstid 20 min + tid i kyl
  • Ingredienser 9

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 2 msk sillspad
  • 1 liten gul lök
  • 50 g fänkål
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 1 msk dijonsenap, gärna grovkornig
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 0.5 dl finklippt färsk gräslök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Häll av sillen men spara ca 2 msk av spadet. Skär sillen i 1 cm stora bitar. Hacka lök och fänkål fint.

  2. 2

    Blanda crème fraiche, pepparrot och senap. Smaka av med citronsaft och det sparade spadet. Vänd ner sill, lök, fänkål och gräslök i såsen.

  3. 3

    Lägg i en tätslutande burk och låt stå i kylskåp minst 3 timmar, gärna över natten.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar