Pepparkakspaj med pumpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Paj med smak av pepparkaka och pumpa. Salt, frasig botten och len, söt fyllning - en dröm för dig som älskar pumpapaj och pepparkaka. Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Recept av Helena Lyth.

Tillagningstid: 30 min + 30 min i ugn + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl riven butternutpumpa
  • 2 dl muscovadosocker
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 msk vetemjöl
  • vispgrädde /glass, till servering

Gör så här

  1. Nyp ihop smör, mjöl och salt till en smulig massa. Tillsätt äggulan och knåda ihop till en deg. (Eller använd matberedare.)
  2. Tryck ut degen i en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen en stund. Sätt ugnen på 200°.
  3. Vispa lätt ihop ägg och grädde. Tillsätt den rivna pumpan och socker. Blanda de torra kryddorna med mjölet och rör ner i pumpasmeten.
  4. Rör till en jämn smet. Häll den i pajformen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna.
  5. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Tips

Funkar bra att göra i förväg!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pumpakaka

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Chokladkaka med zucchini

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pumpapaj med pekannötter

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Morotskaka

Betyg
Betyg
(29)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 125 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl riven butternutpumpa
  • 2 dl muscovadosocker
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 msk vetemjöl
  • vispgrädde /glass, till servering

Pepparkakspaj med pumpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Paj med smak av pepparkaka och pumpa. Salt, frasig botten och len, söt fyllning - en dröm för dig som älskar pumpapaj och pepparkaka. Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Recept av Helena Lyth.

Tillagningstid: 30 min + 30 min i ugn + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Nyp ihop smör, mjöl och salt till en smulig massa. Tillsätt äggulan och knåda ihop till en deg. (Eller använd matberedare.)
  2. Tryck ut degen i en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen en stund. Sätt ugnen på 200°.
  3. Vispa lätt ihop ägg och grädde. Tillsätt den rivna pumpan och socker. Blanda de torra kryddorna med mjölet och rör ner i pumpasmeten.
  4. Rör till en jämn smet. Häll den i pajformen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna.
  5. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Tips

Funkar bra att göra i förväg!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pumpakaka

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Chokladkaka med zucchini

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pumpapaj med pekannötter

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Morotskaka

Betyg
Betyg
(29)