Pepparkakscheesecake med citronsmak

Betyg (1-5):
4.2 (10 betyg)

Julsen bästa efterrätt, till glöggfesten, adventsfikat eller som dessert på julbordet.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:150-225º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 150 g pepparkakor
  • 100 g smör
  • smulader pepparkakor till garnering
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 400 g cream cheese
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 liten citron, finrivet skal (endast det gula)

Gör så här

  1. Mixa pepparkakorna till ett smul i en matberedare eller i en mortel. Smält smöret och rör ner i kaksmulorna.
  2. Tryck ut så det täcker botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda botten mitt i ugnen ca 6 min på 225˚.
  3. Sänk ugnsvärmen till 150˚. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med elvisp till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen tills den stelnat, ca 25 min. Låt kallna. Smula över lite pepparkakor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2018-01-05

Underbart god, och så enkel att göra. Riktigt fräsch 😊

Liknande recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(779)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 150 g pepparkakor
  • 100 g smör
  • smulader pepparkakor till garnering
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 400 g cream cheese
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 liten citron, finrivet skal (endast det gula)

Pepparkakscheesecake med citronsmak

Betyg (1-5):
4.2 (10 betyg)

Julsen bästa efterrätt, till glöggfesten, adventsfikat eller som dessert på julbordet.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:150-225º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa pepparkakorna till ett smul i en matberedare eller i en mortel. Smält smöret och rör ner i kaksmulorna.
  2. Tryck ut så det täcker botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda botten mitt i ugnen ca 6 min på 225˚.
  3. Sänk ugnsvärmen till 150˚. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med elvisp till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen tills den stelnat, ca 25 min. Låt kallna. Smula över lite pepparkakor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2018-01-05

Underbart god, och så enkel att göra. Riktigt fräsch 😊

Liknande recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(779)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies