Pepparkakscheesecake med citronsmak

Betyg (1-5):
3.95 (20 betyg)

Julsen bästa efterrätt, till glöggfesten, adventsfikat eller som dessert på julbordet.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:150-225º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 150 g pepparkakor
  • 100 g smör
  • smulader pepparkakor till garnering
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 400 g cream cheese
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 liten citron, finrivet skal (endast det gula)

Gör så här

  1. Mixa pepparkakorna till ett smul i en matberedare eller i en mortel. Smält smöret och rör ner i kaksmulorna.
  2. Tryck ut så det täcker botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda botten mitt i ugnen ca 6 min på 225˚.
  3. Sänk ugnsvärmen till 150˚. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med elvisp till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen tills den stelnat, ca 25 min. Låt kallna. Smula över lite pepparkakor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-20

Hej Lena, det ska vara 200 g pepparkakor. Lycka till! :)

Lena

2019-12-12

Hur mycket pepparkakor ska det vara till botten?

Pia

2018-01-05

Underbart god, och så enkel att göra. Riktigt fräsch 😊

Liknande recept

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Muffins med blåbär och vit choklad

(16)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Påskens morotstårta

(28)

Jordgubbsbruschetta

(4)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 150 g pepparkakor
  • 100 g smör
  • smulader pepparkakor till garnering
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 400 g cream cheese
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 liten citron, finrivet skal (endast det gula)

Pepparkakscheesecake med citronsmak

Betyg (1-5):
3.95 (20 betyg)

Julsen bästa efterrätt, till glöggfesten, adventsfikat eller som dessert på julbordet.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:150-225º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa pepparkakorna till ett smul i en matberedare eller i en mortel. Smält smöret och rör ner i kaksmulorna.
  2. Tryck ut så det täcker botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda botten mitt i ugnen ca 6 min på 225˚.
  3. Sänk ugnsvärmen till 150˚. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med elvisp till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen tills den stelnat, ca 25 min. Låt kallna. Smula över lite pepparkakor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-20

Hej Lena, det ska vara 200 g pepparkakor. Lycka till! :)

Lena

2019-12-12

Hur mycket pepparkakor ska det vara till botten?

Pia

2018-01-05

Underbart god, och så enkel att göra. Riktigt fräsch 😊

Liknande recept

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Muffins med blåbär och vit choklad

(16)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Påskens morotstårta

(28)

Jordgubbsbruschetta

(4)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies