Pepparkakscheesecake

Betyg (1-5):
3.13 (53 betyg)

Cheesecake är kakan som går att variera i oändlighet. Här är en variant, som passar extra bra runt juletider, med pepparkaksbotten och apelsingarnering.

Tillagningstid: 2 timmar
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Botten:
  • 75 g smör
  • 150 g pepparkakor
  • Fyllning:
  • 2 gelatinblad
  • 200 g naturell färskost
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 0.75 dl florsocker
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Garnering:
  • 1 dl syltat apelsinskal

Gör så här

  1. Smält matfettet. Krossa pepparkakorna fint och blanda smulorna med fettet. Tryck ut blandningen i en form, gärna med löstagbar kant. Ställ formen i kylen så att kakbottnen stelnar.
  2. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten ca 5 minuter.
  3. Rör osten mjuk och blanda den med apelsinskal, socker och crème fraiche. Vispa alltsammans pösigt med elvisp.
  4. Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme i en liten kastrull. Vispa ner gelatinet i fyllningen och bred ut den i formen. Låt stå i kylen minst en timme.
  5. Garnera med syltade apelsinskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ida

2011-12-01

Hittade precis denna omvandlare. 1 tsk agar agar pulver ersätter 1 tsk gelatinpulver eller 2 gelatinblad Nu blir de cheescake! =)

ida

2011-12-01

Om man vill ersätta gelatinbladen kan man använda agar-agar som är gjort av torkat sjögräs. Det är tio gånger starkare än gelatinpulver (för en matsked gelatinpulver behövs ca ett krm agar)! Dock skulle jag gärna vilja veta hur mycket 2 gelatinblad motsvarar... nån som vet?

Ninna/webbredaktionen

2011-12-01

Just i den här cheesecaken måste man använda gelatin men här finns en julig variant med saffran som klarar sig utan. http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/s/saffranscheesecake-med-pepparkaksbotten/

inger

2011-11-30

Med gelatin blir toppingen lite fastare och håller formen bättre. Kanterna blir rakare när man skär. Använd gelatin är mitt tips!

Anna

2011-11-30

Jag tror inte man behöver gelatin. Har ett annat recpet där man har ägg istället.

Hanna

2011-11-30

Måste man använda sig av gelatinblad?

carina

2011-11-30

pepparkakorna är nog inte glutenfria i normalfall.

Sofia

2011-11-30

Är den inte redan glutenfri?

Birgit

2011-11-29

Låter gott, går också lätt att göra glutenfritt

Jennie

2011-11-29

Lät gott....

Liknande recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)
8 st
  • Botten:
  • 75 g smör
  • 150 g pepparkakor
  • Fyllning:
  • 2 gelatinblad
  • 200 g naturell färskost
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 0.75 dl florsocker
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Garnering:
  • 1 dl syltat apelsinskal

Pepparkakscheesecake

Betyg (1-5):
3.13 (53 betyg)

Cheesecake är kakan som går att variera i oändlighet. Här är en variant, som passar extra bra runt juletider, med pepparkaksbotten och apelsingarnering.

Tillagningstid: 2 timmar
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält matfettet. Krossa pepparkakorna fint och blanda smulorna med fettet. Tryck ut blandningen i en form, gärna med löstagbar kant. Ställ formen i kylen så att kakbottnen stelnar.
  2. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten ca 5 minuter.
  3. Rör osten mjuk och blanda den med apelsinskal, socker och crème fraiche. Vispa alltsammans pösigt med elvisp.
  4. Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme i en liten kastrull. Vispa ner gelatinet i fyllningen och bred ut den i formen. Låt stå i kylen minst en timme.
  5. Garnera med syltade apelsinskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ida

2011-12-01

Hittade precis denna omvandlare. 1 tsk agar agar pulver ersätter 1 tsk gelatinpulver eller 2 gelatinblad Nu blir de cheescake! =)

ida

2011-12-01

Om man vill ersätta gelatinbladen kan man använda agar-agar som är gjort av torkat sjögräs. Det är tio gånger starkare än gelatinpulver (för en matsked gelatinpulver behövs ca ett krm agar)! Dock skulle jag gärna vilja veta hur mycket 2 gelatinblad motsvarar... nån som vet?

Ninna/webbredaktionen

2011-12-01

Just i den här cheesecaken måste man använda gelatin men här finns en julig variant med saffran som klarar sig utan. http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/s/saffranscheesecake-med-pepparkaksbotten/

inger

2011-11-30

Med gelatin blir toppingen lite fastare och håller formen bättre. Kanterna blir rakare när man skär. Använd gelatin är mitt tips!

Anna

2011-11-30

Jag tror inte man behöver gelatin. Har ett annat recpet där man har ägg istället.

Hanna

2011-11-30

Måste man använda sig av gelatinblad?

carina

2011-11-30

pepparkakorna är nog inte glutenfria i normalfall.

Sofia

2011-11-30

Är den inte redan glutenfri?

Birgit

2011-11-29

Låter gott, går också lätt att göra glutenfritt

Jennie

2011-11-29

Lät gott....

Liknande recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies