Pepparkakor grundrecept

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Nybakta pepparkakor är bästa juldoften! De här är extra goda och lätta att göra.

Tillagningstid: 1 tim 30 min + 1 dygn i kyl
Ugnstemperatur:225º
120 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2.5 dl strösocker
  • 0.5 dl mörk eller ljus sirap
  • 1.5 msk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1 dl vatten
  • 7.5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Rör smör, socker och sirap smidigt, t ex med elvispens degkrokar. Rör ner kryddor och bikarbonat i smöret. Tillsätt vatten och allt mjöl och arbeta ihop till en deg.
  2. Låt degen ligga insvept i plastfolie i kylen minst 1 dygn. Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bit deg i taget och arbeta den smidig.
  3. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord, pensla med äggvita och strö över flagad mandel.
  4. Skär i rektanglar och lägg ut på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5–6 min. Eller ta ut kakor med mått som vanligt. Grädda mitt i ugnen 4–5 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassiska kanelbullar - Coop

(3)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2.5 dl strösocker
  • 0.5 dl mörk eller ljus sirap
  • 1.5 msk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1 dl vatten
  • 7.5 dl vetemjöl

Pepparkakor grundrecept

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Nybakta pepparkakor är bästa juldoften! De här är extra goda och lätta att göra.

Tillagningstid: 1 tim 30 min + 1 dygn i kyl
Ugnstemperatur:225º
120 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör smör, socker och sirap smidigt, t ex med elvispens degkrokar. Rör ner kryddor och bikarbonat i smöret. Tillsätt vatten och allt mjöl och arbeta ihop till en deg.
  2. Låt degen ligga insvept i plastfolie i kylen minst 1 dygn. Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bit deg i taget och arbeta den smidig.
  3. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord, pensla med äggvita och strö över flagad mandel.
  4. Skär i rektanglar och lägg ut på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5–6 min. Eller ta ut kakor med mått som vanligt. Grädda mitt i ugnen 4–5 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassiska kanelbullar - Coop

(3)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies