Pepparkakor grundrecept

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Nybakta pepparkakor är bästa juldoften! De här är extra goda och lätta att göra.

Tillagningstid: 1 tim 30 min + 1 dygn i kyl
Ugnstemperatur:225º
120 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2.5 dl strösocker
  • 0.5 dl mörk eller ljus sirap
  • 1.5 msk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1 dl vatten
  • 7.5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Rör smör, socker och sirap smidigt, t ex med elvispens degkrokar. Rör ner kryddor och bikarbonat i smöret. Tillsätt vatten och allt mjöl och arbeta ihop till en deg.
  2. Låt degen ligga insvept i plastfolie i kylen minst 1 dygn. Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bit deg i taget och arbeta den smidig.
  3. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord, pensla med äggvita och strö över flagad mandel.
  4. Skär i rektanglar och lägg ut på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5–6 min. Eller ta ut kakor med mått som vanligt. Grädda mitt i ugnen 4–5 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(13)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Tant Harriets pepparkakor

(52)

Karlsbadersemlor

(30)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2.5 dl strösocker
  • 0.5 dl mörk eller ljus sirap
  • 1.5 msk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1 dl vatten
  • 7.5 dl vetemjöl

Pepparkakor grundrecept

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Nybakta pepparkakor är bästa juldoften! De här är extra goda och lätta att göra.

Tillagningstid: 1 tim 30 min + 1 dygn i kyl
Ugnstemperatur:225º
120 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör smör, socker och sirap smidigt, t ex med elvispens degkrokar. Rör ner kryddor och bikarbonat i smöret. Tillsätt vatten och allt mjöl och arbeta ihop till en deg.
  2. Låt degen ligga insvept i plastfolie i kylen minst 1 dygn. Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bit deg i taget och arbeta den smidig.
  3. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord, pensla med äggvita och strö över flagad mandel.
  4. Skär i rektanglar och lägg ut på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5–6 min. Eller ta ut kakor med mått som vanligt. Grädda mitt i ugnen 4–5 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(13)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Tant Harriets pepparkakor

(52)

Karlsbadersemlor

(30)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies