Pepparentrecote med grillade grönsaker

Betyg (1-5):
3.84 (19 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:150º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 2 msk rosépeppar
  • 2 msk grönpeppar
  • 1 msk hel eller grovmalen svartpeppar
  • 2 msk flingsalt
  • 1 kg hel entrecôte
  • Grönsaker:
  • 2 squash, i tjocka skivor
  • 500 g halverade tomater
  • 1 hel delad vitlök
  • Vinägrett:
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.25 dl plockad rosmarin
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Stöt pepparn i en mortel och blanda med saltet. Klappa in hela entrecoten med blandningen. Grilla entrecoten runt om och efterstek den sedan i ugnen tills innertemperaturen är 60 grader. Låt den vila 10 minuter innan du skär den i centimetertjocka skivor.
  2. Du som är van grillare kan även grilla färdigt entrecoten på grillen. Detta görs bäst i klotgrill med spjäll på svag glöd, i cirka 45 minuter. Använd gärna en ugnstermometer.
  3. Grilla grönsakerna och vitlöken tills de fått lite färg, några minuter. Lägg dem i en skål. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten och häll den över grönsakerna medan de är varma.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Brunchplåt

(33)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 2 msk rosépeppar
  • 2 msk grönpeppar
  • 1 msk hel eller grovmalen svartpeppar
  • 2 msk flingsalt
  • 1 kg hel entrecôte
  • Grönsaker:
  • 2 squash, i tjocka skivor
  • 500 g halverade tomater
  • 1 hel delad vitlök
  • Vinägrett:
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.25 dl plockad rosmarin
  • 1 krm peppar

Pepparentrecote med grillade grönsaker

Betyg (1-5):
3.84 (19 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:150º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stöt pepparn i en mortel och blanda med saltet. Klappa in hela entrecoten med blandningen. Grilla entrecoten runt om och efterstek den sedan i ugnen tills innertemperaturen är 60 grader. Låt den vila 10 minuter innan du skär den i centimetertjocka skivor.
  2. Du som är van grillare kan även grilla färdigt entrecoten på grillen. Detta görs bäst i klotgrill med spjäll på svag glöd, i cirka 45 minuter. Använd gärna en ugnstermometer.
  3. Grilla grönsakerna och vitlöken tills de fått lite färg, några minuter. Lägg dem i en skål. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten och häll den över grönsakerna medan de är varma.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Brunchplåt

(33)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies