Pastitio

Betyg (1-5):
2.79 (53 betyg)

Pastitio är Cyperns svar på lasagne.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 400 g tagliatelle
  • 200 g riven halloumi eller annan ost
  • Köttfärssås:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g blandfärs
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk torkad mynta
  • 2 tsk malen kanel
  • 500 g krossade tomater
  • 2 tsk strösocker
  • 2 dl hackad persilja
  • Bechamelsås:
  • 75 g smör
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk mald muskotnöt
  • 2 uppvispade ägg

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller gryta. Stek lök, vitlök och tomatpuré 3–4 min. Tillsätt köttfärs och stek under omrörning tills allt fått färg, 7–8 min. Krydda med salt, peppar, mynta och kanel.
  2. Tillsätt krossade tomater och socker och låt puttra i 15 min. Rör ner persiljan. Sätt ugnen på 200°.

Bechamelsås

  1. Smält smöret till såsen i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa ner mjölet. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och häll i mjölken lite i taget. Vispa eller rör om tills blandningen har tjocknat, den bränns lätt. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt salt, peppar, muskot och uppvispade ägg.
  2. Fördela hälften av pastan i en ugnssäker form. Häll på köttfärssåsen och sedan resten av pastan. Häll över bechamelsåsen. Toppa med riven halloumi och sätt in mitt i ugnen i ca 30 min eller tills ytan är gyllene.
  3. Låt gratängen vila i 10–15 min innan den serveras.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sara

2015-04-14

Lättlagat o hoppas på ett bra resultat

Liknande recept

Pastaknyten med portabello, parmesan och pancetta

(9)

Pastasallad carbonara

(16)

Paolos pasta med köttbullar och mozzarella

(13)

Lady och Lufsenpasta

(14)

Köttfärssås - barnens bästa recept

(14)

Risoni med svamp och parmesan

(22)

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping

(7)

Ädelostpasta med skinka och päron

(1)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 400 g tagliatelle
  • 200 g riven halloumi eller annan ost
  • Köttfärssås:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g blandfärs
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk torkad mynta
  • 2 tsk malen kanel
  • 500 g krossade tomater
  • 2 tsk strösocker
  • 2 dl hackad persilja
  • Bechamelsås:
  • 75 g smör
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk mald muskotnöt
  • 2 uppvispade ägg

Pastitio

Betyg (1-5):
2.79 (53 betyg)

Pastitio är Cyperns svar på lasagne.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller gryta. Stek lök, vitlök och tomatpuré 3–4 min. Tillsätt köttfärs och stek under omrörning tills allt fått färg, 7–8 min. Krydda med salt, peppar, mynta och kanel.
  2. Tillsätt krossade tomater och socker och låt puttra i 15 min. Rör ner persiljan. Sätt ugnen på 200°.

Bechamelsås

  1. Smält smöret till såsen i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa ner mjölet. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och häll i mjölken lite i taget. Vispa eller rör om tills blandningen har tjocknat, den bränns lätt. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt salt, peppar, muskot och uppvispade ägg.
  2. Fördela hälften av pastan i en ugnssäker form. Häll på köttfärssåsen och sedan resten av pastan. Häll över bechamelsåsen. Toppa med riven halloumi och sätt in mitt i ugnen i ca 30 min eller tills ytan är gyllene.
  3. Låt gratängen vila i 10–15 min innan den serveras.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sara

2015-04-14

Lättlagat o hoppas på ett bra resultat

Liknande recept

Pastaknyten med portabello, parmesan och pancetta

(9)

Pastasallad carbonara

(16)

Paolos pasta med köttbullar och mozzarella

(13)

Lady och Lufsenpasta

(14)

Köttfärssås - barnens bästa recept

(14)

Risoni med svamp och parmesan

(22)

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping

(7)

Ädelostpasta med skinka och päron

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies