För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pastejfylld fläskfilé med svampsky

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det där lilla extra gör fläskfilén till en verklig smakupplevelse och festmåltid.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläskfilé
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 75 g leverpastej, bredbar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 75 g champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl torr sherry
  • 3 dl buljong, av fond eller tärning
  • 0.5 tsk worcestershiresås (efter smak)
  • 2 msk grädde
  • 1 msk kapris
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär en djup skåra längs med köttet och platta ut det lite. Salta och peppra. Bred över leverpastejen. Vik ihop filén så den ser hel ut och bind om den med steksnöre.
  2. Bryn köttet i fettet i en stekpanna tills det fått fin färg på alla sidor. Efterstek under lock på svagare värme, 20-25 minuter. Ta upp och håll köttet varmt.
  3. Hacka svampen fint och fräs svamphacket i pannan. Tillsätt alla övriga ingredienser utom grädde och kapris. Koka ihop skyn utan lock 8-10 minuter.
  4. Blanda i grädde och kapris och smaka av.
  5. Servera skivat kött med svampskyn, kokt, gärna pressad, potatis och t ex ärtor eller bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

(0)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(21)

Köttfärssås med sidfläsk

(86)

Oxfilé med shiitakesvamp, rökt sidfläsk och blåbärssky

(70)

Fläskkotletter med kantarellsås

(5)

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Köttgryta med kantareller

(82)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 75 g leverpastej, bredbar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 75 g champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl torr sherry
  • 3 dl buljong, av fond eller tärning
  • 0.5 tsk worcestershiresås (efter smak)
  • 2 msk grädde
  • 1 msk kapris
  • 1 tsk salt

Pastejfylld fläskfilé med svampsky

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det där lilla extra gör fläskfilén till en verklig smakupplevelse och festmåltid.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär en djup skåra längs med köttet och platta ut det lite. Salta och peppra. Bred över leverpastejen. Vik ihop filén så den ser hel ut och bind om den med steksnöre.
  2. Bryn köttet i fettet i en stekpanna tills det fått fin färg på alla sidor. Efterstek under lock på svagare värme, 20-25 minuter. Ta upp och håll köttet varmt.
  3. Hacka svampen fint och fräs svamphacket i pannan. Tillsätt alla övriga ingredienser utom grädde och kapris. Koka ihop skyn utan lock 8-10 minuter.
  4. Blanda i grädde och kapris och smaka av.
  5. Servera skivat kött med svampskyn, kokt, gärna pressad, potatis och t ex ärtor eller bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

(0)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(21)

Köttfärssås med sidfläsk

(86)

Oxfilé med shiitakesvamp, rökt sidfläsk och blåbärssky

(70)

Fläskkotletter med kantarellsås

(5)

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Köttgryta med kantareller

(82)