Pastasallad med kassler

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Dags att laga en god pasta! Bästa picknickmaten, en klassisk pastasallad med knaperstekt kassler som blandas med spenatpesto.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g pasta
  • 300 g kassler, fintärnad
  • 0.5 msk olivolja
  • 200 g tomater, tärnade
  • svartpeppar
  • Spenatpesto
  • 0.75 dl solroskärnor
  • 60 g fryst spenat, tinad
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 msk vatten
  • 60 g Grana padano, finriven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Stek den tärnade kasslern knaprig i olja.

Spenatpesto

  1. Rosta solroskärnorna i torr stekpanna till fin färg. Krama vätskan ur spenaten. Mixa ihop spenat med basilika, solroskärnor, olja, vitlök och vatten. Rör ner osten och smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Vänd runt peston med den nykokta pastan och kasslern. Toppa med tärnade tomater och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2021-01-03

Väldigt gott, men vi använde torkad basilika. Gick lika bra

Liknande recept

Spara recept

Kycklingben i ugn med blomkål och vindruvor

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Surimicakes med fries

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kåldolmar med röda linser och fetaost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Carnitas med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Buffalo wings med fried rice

Betyg
Betyg
(44)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g pasta
  • 300 g kassler, fintärnad
  • 0.5 msk olivolja
  • 200 g tomater, tärnade
  • svartpeppar
  • Spenatpesto
  • 0.75 dl solroskärnor
  • 60 g fryst spenat, tinad
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 msk vatten
  • 60 g Grana padano, finriven
  • salt och svartpeppar

Pastasallad med kassler

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Dags att laga en god pasta! Bästa picknickmaten, en klassisk pastasallad med knaperstekt kassler som blandas med spenatpesto.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Stek den tärnade kasslern knaprig i olja.

Spenatpesto

  1. Rosta solroskärnorna i torr stekpanna till fin färg. Krama vätskan ur spenaten. Mixa ihop spenat med basilika, solroskärnor, olja, vitlök och vatten. Rör ner osten och smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Vänd runt peston med den nykokta pastan och kasslern. Toppa med tärnade tomater och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2021-01-03

Väldigt gott, men vi använde torkad basilika. Gick lika bra

Liknande recept

Spara recept

Kycklingben i ugn med blomkål och vindruvor

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Surimicakes med fries

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kåldolmar med röda linser och fetaost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Carnitas med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Buffalo wings med fried rice

Betyg
Betyg
(44)