Pastasallad carbonara

Betyg (1-5):
4 (16 betyg)

Barnsligt enkelt och en favorit i nytt format.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 280 g bacon (2 pkt)
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 kruka basilika
  • 250 g cocktailtomater
  • 1.5 liter kokt kall pasta (ca 300 g okokt)
  • 3 dl riven parmesanost
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär baconet i ca 3 cm breda bitar. Sprid ut baconbitarna på ett fat. Mikra på högsta effekt tills de är krispiga. Låt stå tills fatet svalnat. Eller be en vuxen ta ut det heta fatet.
  2. Knäck två ekologiska ägg och lägg vitorna och gulorna i varsin skål. (Vitorna kan sparas.) Vispa ner olivolja och vit balsamvinäger i äggulorna.
  3. Riv blad från basilikakrukan i mindre bitar. Skölj tomaterna och lägg dem i en skål tillsammans med den kokta kalla pastan. Häll i äggvisp och tillsätt basilikabladen. Tillsätt bacon och fettet från tallriken. Regna över riven parmesanost. Vänd ihop allting.
  4. Toppa med nymalen svartpeppar.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2015-09-28

Här hemma ÄLSKAR vi detta recept!! Hade på dotterns dop också och alla tyckte att de va kanongott :) för äggallergiker skippade vi bara ägget, tog lite extra olja bara. Äter detta några ggr i månaden ☆

Ola Backlund

2014-11-05

Underbart god...

Emelie

2014-10-24

Vet inte om jag ska prova göra

Liknande recept

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Köttbullar i baconknyten

(17)

Rosépepparfilé

(44)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 280 g bacon (2 pkt)
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 kruka basilika
  • 250 g cocktailtomater
  • 1.5 liter kokt kall pasta (ca 300 g okokt)
  • 3 dl riven parmesanost
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Pastasallad carbonara

Betyg (1-5):
4 (16 betyg)

Barnsligt enkelt och en favorit i nytt format.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär baconet i ca 3 cm breda bitar. Sprid ut baconbitarna på ett fat. Mikra på högsta effekt tills de är krispiga. Låt stå tills fatet svalnat. Eller be en vuxen ta ut det heta fatet.
  2. Knäck två ekologiska ägg och lägg vitorna och gulorna i varsin skål. (Vitorna kan sparas.) Vispa ner olivolja och vit balsamvinäger i äggulorna.
  3. Riv blad från basilikakrukan i mindre bitar. Skölj tomaterna och lägg dem i en skål tillsammans med den kokta kalla pastan. Häll i äggvisp och tillsätt basilikabladen. Tillsätt bacon och fettet från tallriken. Regna över riven parmesanost. Vänd ihop allting.
  4. Toppa med nymalen svartpeppar.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2015-09-28

Här hemma ÄLSKAR vi detta recept!! Hade på dotterns dop också och alla tyckte att de va kanongott :) för äggallergiker skippade vi bara ägget, tog lite extra olja bara. Äter detta några ggr i månaden ☆

Ola Backlund

2014-11-05

Underbart god...

Emelie

2014-10-24

Vet inte om jag ska prova göra

Liknande recept

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Köttbullar i baconknyten

(17)

Rosépepparfilé

(44)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies