Pastagratäng med köttfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Gratäng med hemgjord, enkel köttfärssås och pasta som toppas med mozzarella. Pastagratäng är perfekt middag som uppsattas av alla!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g pasta t ex penne (ca 1 liter kokt pasta)
  • 125 g mozzarella, riven i bitar
  • Snabb köttfärssås
  • 2 gula lökar, hackad
  • 2 morötter, rivna
  • 500 g köttfärs
  • 800 g tomatsås, gärna smaksatt

Gör så här

  1. Hacka löken och riv morötterna. Stek köttfärsen brun och smulig i torr panna.
  2. Tillsätt lök och morot och stek med någon minut. Häll på tomatsåsen och låt småputtra 5 min.
  3. Vänd runt kokta pastan med köttfärssåsen i en gratängform och toppa med mozzarella. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och har fin färg, ca 10 min.

Tips

Lök och morötter är bra för både hälsan och plånboken, och så räcker maten till flera.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stefan

2021-01-29

Mycket gott! Blev väldigt mycket, tomatsåsen fick inte plats i stekpannan så fick dela upp det. Blev 8 matlådor! Lade till paprika.

Coop

2020-11-25

Hej Kicki. Det ska vara 1 liter kokt pasta. Mvh Maja, redaktör

Kicki

2020-11-18

Oerhört oklart med att pastan ska vara kokt. I lasagne är den ju inte det t ex så nu står en gratäng i ugnen och efter 15 min är ju pastan fortfarande hård. I gör så här vore det bra om det framgick. 😒

Anne

2020-01-02

Håller med, blir mycket mat! Lätt att göra, lättare än lasagne iaf, och detta liknar lasagne i smaken. Fast bättre.

Stefan

2017-05-11

Gick snabbt att tillaga, blev aningen smaklös tycker jag, men barnen gillade den. Det blev 2 stora formar av receptet, snarare 6+ portioner :)

Michael

2017-04-21

Okej. Ovan i köket, och ni kan skratta om ni vill, men i vissa gtatänger ska pastan vara kokt, i andra inte. Jag tyckte att det verkade vara lite lite vätska i denna för att sätta in med okokt pasta, men så blev det. KOKA PASTAN FÖRST! 😊 Just sayin'... Oaktat att det inte nämns i receptet, utan som en parentes i ingredienserna.

Liknande recept

Spara recept

Filodegspaj

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 400 g pasta t ex penne (ca 1 liter kokt pasta)
  • 125 g mozzarella, riven i bitar
  • Snabb köttfärssås
  • 2 gula lökar, hackad
  • 2 morötter, rivna
  • 500 g köttfärs
  • 800 g tomatsås, gärna smaksatt

Pastagratäng med köttfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Gratäng med hemgjord, enkel köttfärssås och pasta som toppas med mozzarella. Pastagratäng är perfekt middag som uppsattas av alla!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka löken och riv morötterna. Stek köttfärsen brun och smulig i torr panna.
  2. Tillsätt lök och morot och stek med någon minut. Häll på tomatsåsen och låt småputtra 5 min.
  3. Vänd runt kokta pastan med köttfärssåsen i en gratängform och toppa med mozzarella. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och har fin färg, ca 10 min.

Tips

Lök och morötter är bra för både hälsan och plånboken, och så räcker maten till flera.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stefan

2021-01-29

Mycket gott! Blev väldigt mycket, tomatsåsen fick inte plats i stekpannan så fick dela upp det. Blev 8 matlådor! Lade till paprika.

Coop

2020-11-25

Hej Kicki. Det ska vara 1 liter kokt pasta. Mvh Maja, redaktör

Kicki

2020-11-18

Oerhört oklart med att pastan ska vara kokt. I lasagne är den ju inte det t ex så nu står en gratäng i ugnen och efter 15 min är ju pastan fortfarande hård. I gör så här vore det bra om det framgick. 😒

Anne

2020-01-02

Håller med, blir mycket mat! Lätt att göra, lättare än lasagne iaf, och detta liknar lasagne i smaken. Fast bättre.

Stefan

2017-05-11

Gick snabbt att tillaga, blev aningen smaklös tycker jag, men barnen gillade den. Det blev 2 stora formar av receptet, snarare 6+ portioner :)

Michael

2017-04-21

Okej. Ovan i köket, och ni kan skratta om ni vill, men i vissa gtatänger ska pastan vara kokt, i andra inte. Jag tyckte att det verkade vara lite lite vätska i denna för att sätta in med okokt pasta, men så blev det. KOKA PASTAN FÖRST! 😊 Just sayin'... Oaktat att det inte nämns i receptet, utan som en parentes i ingredienserna.

Liknande recept

Spara recept

Filodegspaj

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)