För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pasta vongole

Betyg (1-5):
3.5 (16 betyg)

Musslor odlas i havet och är klimatsmarta genom att det går åt väldigt lite energi vid odlingen bl a. I receptet funkar även vanliga blåmusslor.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg vongolemusslor eller hjärtmusslor
  • 3 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 400 g spagetti
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Lägg musslorna i iskallt vatten, saltat liksom Medelhavet. Låt stå 15–30 min. Skölj av i kallt vatten och släng bort de musslor som är trasiga. Finhacka lök, vitlök, chili och persilja och tärna tomaterna.
  2. Fräs lök och vitlök och chili i olja i en stor stekpanna (med lock). Häll i vinet och lägg ner musslorna. Sätt på lock och låt ånga 2 min, tills musslorna öppnat sig. (Om någon mussla inte öppnat sig – släng den!)
  3. Koka pastan. Häll av vattnet 1 min tidigare än anvisningen på förpackningen. Tillsätt pastan i pannan och blanda med musslorna, lägg i tomater och persilja och toppa med nymalen svartpeppar.
  4. Koka pastan. Häll av vattnet 2 min tidigare än anvisningen på förpackningen.

Tips

Vongolemusslor finns också på burk – tillsätt med tomaterna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rispappersrullar med dippsås

(5)

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(4)

Räkbowl

(2)

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

(3)

Fiskfilé med räkor och primörer

(4)

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

(13)

Caesarsallad med räkor

(27)

Tonis hummer

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg vongolemusslor eller hjärtmusslor
  • 3 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 400 g spagetti
  • svartpeppar
  • salt

Pasta vongole

Betyg (1-5):
3.5 (16 betyg)

Musslor odlas i havet och är klimatsmarta genom att det går åt väldigt lite energi vid odlingen bl a. I receptet funkar även vanliga blåmusslor.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg musslorna i iskallt vatten, saltat liksom Medelhavet. Låt stå 15–30 min. Skölj av i kallt vatten och släng bort de musslor som är trasiga. Finhacka lök, vitlök, chili och persilja och tärna tomaterna.
  2. Fräs lök och vitlök och chili i olja i en stor stekpanna (med lock). Häll i vinet och lägg ner musslorna. Sätt på lock och låt ånga 2 min, tills musslorna öppnat sig. (Om någon mussla inte öppnat sig – släng den!)
  3. Koka pastan. Häll av vattnet 1 min tidigare än anvisningen på förpackningen. Tillsätt pastan i pannan och blanda med musslorna, lägg i tomater och persilja och toppa med nymalen svartpeppar.
  4. Koka pastan. Häll av vattnet 2 min tidigare än anvisningen på förpackningen.

Tips

Vongolemusslor finns också på burk – tillsätt med tomaterna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rispappersrullar med dippsås

(5)

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(4)

Räkbowl

(2)

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

(3)

Fiskfilé med räkor och primörer

(4)

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

(13)

Caesarsallad med räkor

(27)

Tonis hummer

(0)