Pasta vongole

Betyg (1-5):
3.5 (10 betyg)

Musslor odlas i havet och är klimatsmarta genom att det går åt väldigt lite energi vid odlingen bl a. I receptet funkar även vanliga blåmusslor.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 1 nät vongolemusslor eller hjärtmusslor (1 kg)
  • 3 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl finhackad persilja
  • 400 g spagetti
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 röd chili
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg musslorna i iskallt vatten, saltat liksom Medelhavet. Låt stå 15–30 min. Skölj av i kallt vatten och släng bort de musslor som är trasiga. Finhacka lök, vitlök, chili och persilja och tärna tomaterna.
  2. Fräs lök och vitlök och chili i olja i en stor stekpanna (med lock). Häll i vinet och lägg ner musslorna. Sätt på lock och låt ånga 2 min, tills musslorna öppnat sig. (Om någon mussla inte öppnat sig – släng den!)
  3. Koka pastan. Häll av vattnet 1 min tidigare än anvisningen på förpackningen. Tillsätt pastan i pannan och blanda med musslorna, lägg i tomater och persilja och toppa med nymalen svartpeppar.
  4. Koka pastan. Häll av vattnet 2 min tidigare än anvisningen på förpackningen.

Tips

Vongolemusslor finns också på burk – tillsätt med tomaterna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås - Coop

(1)

Räkbowl - Coop

(2)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Fiskfilé med räkor och primörer - Coop

(4)

Tonis hummer - Coop

(0)

Mjuka tortillabröd med räkor - Coop

(8)

Blomkålssoppa med räkor och krutonger - Coop

(13)

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad - Coop

(3)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 1 nät vongolemusslor eller hjärtmusslor (1 kg)
  • 3 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl finhackad persilja
  • 400 g spagetti
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 röd chili
  • svartpeppar

Pasta vongole

Betyg (1-5):
3.5 (10 betyg)

Musslor odlas i havet och är klimatsmarta genom att det går åt väldigt lite energi vid odlingen bl a. I receptet funkar även vanliga blåmusslor.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg musslorna i iskallt vatten, saltat liksom Medelhavet. Låt stå 15–30 min. Skölj av i kallt vatten och släng bort de musslor som är trasiga. Finhacka lök, vitlök, chili och persilja och tärna tomaterna.
  2. Fräs lök och vitlök och chili i olja i en stor stekpanna (med lock). Häll i vinet och lägg ner musslorna. Sätt på lock och låt ånga 2 min, tills musslorna öppnat sig. (Om någon mussla inte öppnat sig – släng den!)
  3. Koka pastan. Häll av vattnet 1 min tidigare än anvisningen på förpackningen. Tillsätt pastan i pannan och blanda med musslorna, lägg i tomater och persilja och toppa med nymalen svartpeppar.
  4. Koka pastan. Häll av vattnet 2 min tidigare än anvisningen på förpackningen.

Tips

Vongolemusslor finns också på burk – tillsätt med tomaterna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås - Coop

(1)

Räkbowl - Coop

(2)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Fiskfilé med räkor och primörer - Coop

(4)

Tonis hummer - Coop

(0)

Mjuka tortillabröd med räkor - Coop

(8)

Blomkålssoppa med räkor och krutonger - Coop

(13)

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies