
Pasta vongole
Betyg (1-5):
Musslor odlas i havet och är klimatsmarta genom att det går åt väldigt lite energi vid odlingen bl a. I receptet funkar även vanliga blåmusslor.
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg vongolemusslor eller hjärtmusslor
- 3 schalottenlökar
- 4 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 dl finhackad färsk persilja
- 250 g körsbärstomater
- 1 dl olivolja
- 2 dl torrt vitt vin
- 400 g spagetti
- svartpeppar
- salt
Gör så här
- Lägg musslorna i iskallt vatten, saltat liksom Medelhavet. Låt stå 15–30 min. Skölj av i kallt vatten och släng bort de musslor som är trasiga. Finhacka lök, vitlök, chili och persilja och tärna tomaterna.
- Fräs lök och vitlök och chili i olja i en stor stekpanna (med lock). Häll i vinet och lägg ner musslorna. Sätt på lock och låt ånga 2 min, tills musslorna öppnat sig. (Om någon mussla inte öppnat sig – släng den!)
- Koka pastan. Häll av vattnet 1 min tidigare än anvisningen på förpackningen. Tillsätt pastan i pannan och blanda med musslorna, lägg i tomater och persilja och toppa med nymalen svartpeppar.
- Koka pastan. Häll av vattnet 2 min tidigare än anvisningen på förpackningen.
Tips

Vongolemusslor finns också på burk – tillsätt med tomaterna.
Liknande recept
Pasta vongole
Betyg (1-5):
Musslor odlas i havet och är klimatsmarta genom att det går åt väldigt lite energi vid odlingen bl a. I receptet funkar även vanliga blåmusslor.
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg musslorna i iskallt vatten, saltat liksom Medelhavet. Låt stå 15–30 min. Skölj av i kallt vatten och släng bort de musslor som är trasiga. Finhacka lök, vitlök, chili och persilja och tärna tomaterna.
- Fräs lök och vitlök och chili i olja i en stor stekpanna (med lock). Häll i vinet och lägg ner musslorna. Sätt på lock och låt ånga 2 min, tills musslorna öppnat sig. (Om någon mussla inte öppnat sig – släng den!)
- Koka pastan. Häll av vattnet 1 min tidigare än anvisningen på förpackningen. Tillsätt pastan i pannan och blanda med musslorna, lägg i tomater och persilja och toppa med nymalen svartpeppar.
- Koka pastan. Häll av vattnet 2 min tidigare än anvisningen på förpackningen.
Tips

Vongolemusslor finns också på burk – tillsätt med tomaterna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!