Pasta vongole

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (16 betyg)

Musslor odlas i havet och är klimatsmarta genom att det går åt väldigt lite energi vid odlingen bl a. I receptet funkar även vanliga blåmusslor.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg vongolemusslor eller hjärtmusslor
  • 3 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 400 g spagetti
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Lägg musslorna i iskallt vatten, saltat liksom Medelhavet. Låt stå 15–30 min. Skölj av i kallt vatten och släng bort de musslor som är trasiga. Finhacka lök, vitlök, chili och persilja och tärna tomaterna.
  2. Fräs lök och vitlök och chili i olja i en stor stekpanna (med lock). Häll i vinet och lägg ner musslorna. Sätt på lock och låt ånga 2 min, tills musslorna öppnat sig. (Om någon mussla inte öppnat sig – släng den!)
  3. Koka pastan. Häll av vattnet 1 min tidigare än anvisningen på förpackningen. Tillsätt pastan i pannan och blanda med musslorna, lägg i tomater och persilja och toppa med nymalen svartpeppar.
  4. Koka pastan. Häll av vattnet 2 min tidigare än anvisningen på förpackningen.

Tips

Vongolemusslor finns också på burk – tillsätt med tomaterna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Tonis hummer

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fiskfilé med räkor och primörer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Räkbowl

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg vongolemusslor eller hjärtmusslor
  • 3 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 400 g spagetti
  • svartpeppar
  • salt

Pasta vongole

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (16 betyg)

Musslor odlas i havet och är klimatsmarta genom att det går åt väldigt lite energi vid odlingen bl a. I receptet funkar även vanliga blåmusslor.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg musslorna i iskallt vatten, saltat liksom Medelhavet. Låt stå 15–30 min. Skölj av i kallt vatten och släng bort de musslor som är trasiga. Finhacka lök, vitlök, chili och persilja och tärna tomaterna.
  2. Fräs lök och vitlök och chili i olja i en stor stekpanna (med lock). Häll i vinet och lägg ner musslorna. Sätt på lock och låt ånga 2 min, tills musslorna öppnat sig. (Om någon mussla inte öppnat sig – släng den!)
  3. Koka pastan. Häll av vattnet 1 min tidigare än anvisningen på förpackningen. Tillsätt pastan i pannan och blanda med musslorna, lägg i tomater och persilja och toppa med nymalen svartpeppar.
  4. Koka pastan. Häll av vattnet 2 min tidigare än anvisningen på förpackningen.

Tips

Vongolemusslor finns också på burk – tillsätt med tomaterna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Tonis hummer

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fiskfilé med räkor och primörer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Räkbowl

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)