
Pasta pomodoro med vegansk tonfisk
Betyg (1-5):
Pasta al pomodoro med en twist där vegansk tonfisk får ta plats på tallriken tillsammans med tomatsås och pasta. Toppa med kapris och persilja.
Tillagningstid: 35 min + 6 tim blötläggning av solrosfröna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2.5 dl solrosfrön, blötlagda i vatten 6 timmar
- 1 liten rödlök, grovhackad
- 1 nori-ark, i bitar
- 3 msk kapris
- 1 msk olivolja
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 0.5 tsk salt
- Tomatsås
- 0.5 kruka basilika
- 2 msk olivolja
- 1.5 gul lök, finhackad
- 3 , finhackade vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl torrt vitt vin
- 3 burkar krossade tomater (á 400 g)
- salt och svartpeppar
- Till servering
- 480 g pasta penne, gärna fullkorn
- 1 dl kaprisbär
- 1 dl hackad färsk persilja
- olivolja
Gör så här
- Tomatsås: Plocka basilikabladen och finhacka stjälkarna. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, basilikastjälkar och tomatpuré tills löken är mjuk. Tillsätt vin, krossade tomater, salt och peppar. Låt sjuda ca 30 min, tills såsen har reducerats.
- Rör om då och då så att det inte bränns. Tillsätt vatten om det behövs. Tillsätt basilikabladen. Skölj de blötlagda solrosfröna och låt rinna av. Mixa med rödlök, noriark, kapris, olja, citronsaft och äppelcidervinäger tills konsistensen påminner om tonfisk.
- Blanda ner ”tonfisken” i tomatsåsen och låt sjuda ca 10 min, rör då och då. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera såsen med pastan och toppa med kapris och persilja, ev extra olivolja, salt och svartpeppar.
Liknande recept
Pasta pomodoro med vegansk tonfisk
Betyg (1-5):
Pasta al pomodoro med en twist där vegansk tonfisk får ta plats på tallriken tillsammans med tomatsås och pasta. Toppa med kapris och persilja.
Tillagningstid: 35 min + 6 tim blötläggning av solrosfröna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tomatsås: Plocka basilikabladen och finhacka stjälkarna. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, basilikastjälkar och tomatpuré tills löken är mjuk. Tillsätt vin, krossade tomater, salt och peppar. Låt sjuda ca 30 min, tills såsen har reducerats.
- Rör om då och då så att det inte bränns. Tillsätt vatten om det behövs. Tillsätt basilikabladen. Skölj de blötlagda solrosfröna och låt rinna av. Mixa med rödlök, noriark, kapris, olja, citronsaft och äppelcidervinäger tills konsistensen påminner om tonfisk.
- Blanda ner ”tonfisken” i tomatsåsen och låt sjuda ca 10 min, rör då och då. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera såsen med pastan och toppa med kapris och persilja, ev extra olivolja, salt och svartpeppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-11-18
Jättegott, alla gillade det! Funkar också med hackade oliver istället för kapris och utan nori😀
2019-11-20
Nej, ingen höjdare!
2018-09-19
Jättegott och har faktiskt smak av tonfiskpasta.
2018-01-19
Ursäkta men vegansk tonfisk??
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Gunilla
2020-11-18
Jättegott, alla gillade det! Funkar också med hackade oliver istället för kapris och utan nori😀
Roy
2019-11-20
Nej, ingen höjdare!
Marie
2018-09-19
Jättegott och har faktiskt smak av tonfiskpasta.
Karin
2018-01-19
Ursäkta men vegansk tonfisk??