Pasta penne med tomater och basilika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Smakrik pasta med olivolja, färska tomater, basilika som toppas med färskriven parmesanost.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g pasta penne
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater, på kvist, halverade
  • salt
  • 1 kruka färsk basilika eller oregano
  • 2 dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Värm oljan i en stekpanna. Lägg ner vitlöksklyftorna i oljan och stek på låg värme ca 8 min.
  2. Ta bort vitlöken och lägg i tomaterna. Stek dem några minuter tills de mjuknat.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lyft pastan ur kastrullen direkt ner i pannan. Det gör inget om lite pastavatten följer med, smaka av med salt.
  4. Strö över parmesan och toppa med basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2020-03-16

Vilken permensanost innehåller inte löpe?

Liknande recept

Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 320 g pasta penne
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater, på kvist, halverade
  • salt
  • 1 kruka färsk basilika eller oregano
  • 2 dl riven parmesanost

Pasta penne med tomater och basilika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Smakrik pasta med olivolja, färska tomater, basilika som toppas med färskriven parmesanost.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm oljan i en stekpanna. Lägg ner vitlöksklyftorna i oljan och stek på låg värme ca 8 min.
  2. Ta bort vitlöken och lägg i tomaterna. Stek dem några minuter tills de mjuknat.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lyft pastan ur kastrullen direkt ner i pannan. Det gör inget om lite pastavatten följer med, smaka av med salt.
  4. Strö över parmesan och toppa med basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2020-03-16

Vilken permensanost innehåller inte löpe?

Liknande recept

Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)