För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pasta penne med tomater och basilika

Betyg (1-5):
3.08 (13 betyg)

Smakrik pasta med olivolja, färska tomater, basilika som toppas med färskriven parmesanost.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g pasta penne
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater, på kvist, halverade
  • salt
  • 1 kruka färsk basilika eller oregano
  • 2 dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Värm oljan i en stekpanna. Lägg ner vitlöksklyftorna i oljan och stek på låg värme ca 8 min.
  2. Ta bort vitlöken och lägg i tomaterna. Stek dem några minuter tills de mjuknat.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lyft pastan ur kastrullen direkt ner i pannan. Det gör inget om lite pastavatten följer med, smaka av med salt.
  4. Strö över parmesan och toppa med basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2020-03-16

Vilken permensanost innehåller inte löpe?

Liknande recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(9)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Belugalasagne

(36)

Rödgrön caesar coleslaw

(1)

Japanskt långkok med nudlar

(42)

Korvstroganoff på grillen

(4)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 320 g pasta penne
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater, på kvist, halverade
  • salt
  • 1 kruka färsk basilika eller oregano
  • 2 dl riven parmesanost

Pasta penne med tomater och basilika

Betyg (1-5):
3.08 (13 betyg)

Smakrik pasta med olivolja, färska tomater, basilika som toppas med färskriven parmesanost.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm oljan i en stekpanna. Lägg ner vitlöksklyftorna i oljan och stek på låg värme ca 8 min.
  2. Ta bort vitlöken och lägg i tomaterna. Stek dem några minuter tills de mjuknat.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lyft pastan ur kastrullen direkt ner i pannan. Det gör inget om lite pastavatten följer med, smaka av med salt.
  4. Strö över parmesan och toppa med basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2020-03-16

Vilken permensanost innehåller inte löpe?

Liknande recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(9)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Belugalasagne

(36)

Rödgrön caesar coleslaw

(1)

Japanskt långkok med nudlar

(42)

Korvstroganoff på grillen

(4)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)