
Pasta penne med tomater och basilika
Betyg (1-5):
Smakrik pasta med olivolja, färska tomater, basilika som toppas med färskriven parmesanost.
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 320 g pasta penne
- 1 dl olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 250 g körsbärstomater, på kvist, halverade
- salt
- 1 kruka färsk basilika eller oregano
- 2 dl riven parmesanost
Gör så här
- Värm oljan i en stekpanna. Lägg ner vitlöksklyftorna i oljan och stek på låg värme ca 8 min.
- Ta bort vitlöken och lägg i tomaterna. Stek dem några minuter tills de mjuknat.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lyft pastan ur kastrullen direkt ner i pannan. Det gör inget om lite pastavatten följer med, smaka av med salt.
- Strö över parmesan och toppa med basilikablad.
Liknande recept
Pasta penne med tomater och basilika
Betyg (1-5):
Smakrik pasta med olivolja, färska tomater, basilika som toppas med färskriven parmesanost.
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Värm oljan i en stekpanna. Lägg ner vitlöksklyftorna i oljan och stek på låg värme ca 8 min.
- Ta bort vitlöken och lägg i tomaterna. Stek dem några minuter tills de mjuknat.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lyft pastan ur kastrullen direkt ner i pannan. Det gör inget om lite pastavatten följer med, smaka av med salt.
- Strö över parmesan och toppa med basilikablad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-03-16
Vilken permensanost innehåller inte löpe?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Marie
2020-03-16
Vilken permensanost innehåller inte löpe?