Pasta penne med köttfärs och champinjoner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.51 (39 betyg)

En härligt krämig pasta , precis som man vill ha den!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g pasta penne
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 250 g champinjoner, delade
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl grädde eller crème fraiche
  • 1 köttbuljongtärning
  • parmesanost, till servering
  • färsk oregano, till garnering
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Stek färsen i smör tills den är brun och smulig. Tillsätt champinjoner, vitlök, salt och peppar. Stek under omrörning ytterligare 3 min.
  2. Häll i 2 dl från det kokande pastavattnet, samt grädde eller crème fraiche. Riv ner en köttbuljongtärning och låt sjuda ca 5 min. Vänd runt såsen med pastan och servera med hyvlad parmesan. Garnera ev med färska örter.

Tips

För mer svampsmak, byt buljongen mot 2 msk svampfond.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2019-03-20

Sååå gott alternativ när man inte gillar tomatsås

Micho

2019-03-05

+ häll i massa fryst persilja det blir dunder

Micho

2019-03-04

Bra vardagshjälte till middag, mycket enkel och fullt ätbar. Jag fick ut sex måttliga portioner av denna tweak: 500 g penne, 570 g nötfärs, 300 g svamp, 1 gul lök, 3 klyftor vitlök, 2,5 dl grädde, 3 dl pastavatten, 1,5 buljongtärning. Hade i en skvätt vitvinsvinäger också. Hade behövt 3 dl grädde tror jag, går att räddas upp med mjölk (och kanske då ta 3,5 dl totalt). Mycket mycket riven ost rekommenderas dock, jag tog grana padano för att snåla på plånboken.

Anneli

2018-11-28

Mycket gott, enkelt och snabbt

Susanna

2018-04-24

Enkelt å snabbt. Helt ok vardagsmat

Birgitta

2017-07-28

Uppskattat av hela familjen, enkelt och snabbt att laga

Zarah

2017-01-14

Att ha i 2 dl vatten i maten gjorde den inget bra. Maten blev blaskig.

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Klassisk boeuf bourguignon

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Caesarsallad - grundrecept

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Köttfärssås med sidfläsk

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Fläskkotlett med kantareller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg
Betyg
(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g pasta penne
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 250 g champinjoner, delade
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl grädde eller crème fraiche
  • 1 köttbuljongtärning
  • parmesanost, till servering
  • färsk oregano, till garnering
  • 1 tsk salt

Pasta penne med köttfärs och champinjoner

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.51 (39 betyg)

En härligt krämig pasta , precis som man vill ha den!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Stek färsen i smör tills den är brun och smulig. Tillsätt champinjoner, vitlök, salt och peppar. Stek under omrörning ytterligare 3 min.
  2. Häll i 2 dl från det kokande pastavattnet, samt grädde eller crème fraiche. Riv ner en köttbuljongtärning och låt sjuda ca 5 min. Vänd runt såsen med pastan och servera med hyvlad parmesan. Garnera ev med färska örter.

Tips

För mer svampsmak, byt buljongen mot 2 msk svampfond.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2019-03-20

Sååå gott alternativ när man inte gillar tomatsås

Micho

2019-03-05

+ häll i massa fryst persilja det blir dunder

Micho

2019-03-04

Bra vardagshjälte till middag, mycket enkel och fullt ätbar. Jag fick ut sex måttliga portioner av denna tweak: 500 g penne, 570 g nötfärs, 300 g svamp, 1 gul lök, 3 klyftor vitlök, 2,5 dl grädde, 3 dl pastavatten, 1,5 buljongtärning. Hade i en skvätt vitvinsvinäger också. Hade behövt 3 dl grädde tror jag, går att räddas upp med mjölk (och kanske då ta 3,5 dl totalt). Mycket mycket riven ost rekommenderas dock, jag tog grana padano för att snåla på plånboken.

Anneli

2018-11-28

Mycket gott, enkelt och snabbt

Susanna

2018-04-24

Enkelt å snabbt. Helt ok vardagsmat

Birgitta

2017-07-28

Uppskattat av hela familjen, enkelt och snabbt att laga

Zarah

2017-01-14

Att ha i 2 dl vatten i maten gjorde den inget bra. Maten blev blaskig.

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Klassisk boeuf bourguignon

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Caesarsallad - grundrecept

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Köttfärssås med sidfläsk

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Fläskkotlett med kantareller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg
Betyg
(5)