Pasta med tonfisksås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.93 (57 betyg)

Krämig tonfiskpasta med vita bönor, grönkål och kapris. God och lättlagad vardagsrätt!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g spagetti
  • 300 g färsk grönkål, plockade blad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 0.5 citron
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 185 g tonfisk, på burk i vatten
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, avsköljda
  • 30 g små kapris

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs grönkål, lök och vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt vatten, grädde, finrivet citronskal och citronsaft.
  2. Smula ner fiskbuljongtärningen och krydda med salt och peppar. Krama ur vätskan ur tonfisken och rör ner i såsen. Tillsätt bönor och kapris. Vänd ner den nykokta spaghettin och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Torbjörn Daniel Kris

2020-04-27

Hade slut på grädde så körde med 5 dl mjölk istället för grädden. Blev också väldigt gott och något "lättare" än med grädde. 😀

Magnus

2019-05-22

God och lättlagad vardagsrätt. Jag hackade samma mängd stora kapris, men hade gärna haft mer av den smaken.

Micho

2019-03-01

Jävligt nice pasta, note to self: 1,5 gul lök, 2-3 vitlöksklyftor, 3 dl grädde, överskrid ej kapris, dubbla tonfisken

Tomas

2019-02-28

Ett väldigt bra recept som kombinerar ingredienser som många inte ser som kompatibla. Härlig syrlig smak med kapris och citron. Kanske skulle det vara med en något större mängd tonfisk, då den smaken inte trädde fram. I alla fall i vår smak :-)

Eva

2019-02-19

Jag måste ha gjort något fel för gott var det inte. Kanske hade det varit bättre att koka grönkålen i buljongen först i stället för att steka. Jag blev så besviken, lät så gott.

Malin

2019-02-12

Hur gott som helst! Gillades av alla i familjen.

Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 320 g spagetti
  • 300 g färsk grönkål, plockade blad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 0.5 citron
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 185 g tonfisk, på burk i vatten
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, avsköljda
  • 30 g små kapris

Pasta med tonfisksås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.93 (57 betyg)

Krämig tonfiskpasta med vita bönor, grönkål och kapris. God och lättlagad vardagsrätt!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs grönkål, lök och vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt vatten, grädde, finrivet citronskal och citronsaft.
  2. Smula ner fiskbuljongtärningen och krydda med salt och peppar. Krama ur vätskan ur tonfisken och rör ner i såsen. Tillsätt bönor och kapris. Vänd ner den nykokta spaghettin och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Torbjörn Daniel Kris

2020-04-27

Hade slut på grädde så körde med 5 dl mjölk istället för grädden. Blev också väldigt gott och något "lättare" än med grädde. 😀

Magnus

2019-05-22

God och lättlagad vardagsrätt. Jag hackade samma mängd stora kapris, men hade gärna haft mer av den smaken.

Micho

2019-03-01

Jävligt nice pasta, note to self: 1,5 gul lök, 2-3 vitlöksklyftor, 3 dl grädde, överskrid ej kapris, dubbla tonfisken

Tomas

2019-02-28

Ett väldigt bra recept som kombinerar ingredienser som många inte ser som kompatibla. Härlig syrlig smak med kapris och citron. Kanske skulle det vara med en något större mängd tonfisk, då den smaken inte trädde fram. I alla fall i vår smak :-)

Eva

2019-02-19

Jag måste ha gjort något fel för gott var det inte. Kanske hade det varit bättre att koka grönkålen i buljongen först i stället för att steka. Jag blev så besviken, lät så gott.

Malin

2019-02-12

Hur gott som helst! Gillades av alla i familjen.

Liknande recept

Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)