Pasta med tonfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.18 (124 betyg)

Krämig pasta med tonfisk, kapris, citron och dill. En pastarätt som är enkel, billig och uppskattas av hela familjen!

Tillagningstid: 15 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g pastaskruvar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 370 g tonfisk i vatten, 2 burkar
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk kapris
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 60 g rucola
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm en kastrull med oljan. Stek lök och vitlök tills de mjuknat något.
  3. Häll av vattnet från tonfiskburkarna. Rör ner tonfisk, crème fraiche och kapris i kastrullen och låt allt bli varmt. Tillsätt citron och dill och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med pastan och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-06-02

Ingen kapris, jag har svårt för det men jag gillar rätten utan det.

Susanne

2017-08-27

Gott och mkt uppskattad av vår 1-åring som är glad i tonfisk

Malin

2014-08-12

Snabbt, enkelt, billigt o supergott!

Liknande recept

Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Laxpudding - enkelt recept

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Betyg
Betyg
(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g pastaskruvar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 370 g tonfisk i vatten, 2 burkar
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk kapris
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 60 g rucola
  • 0.5 tsk salt

Pasta med tonfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.18 (124 betyg)

Krämig pasta med tonfisk, kapris, citron och dill. En pastarätt som är enkel, billig och uppskattas av hela familjen!

Tillagningstid: 15 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm en kastrull med oljan. Stek lök och vitlök tills de mjuknat något.
  3. Häll av vattnet från tonfiskburkarna. Rör ner tonfisk, crème fraiche och kapris i kastrullen och låt allt bli varmt. Tillsätt citron och dill och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med pastan och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2020-06-02

Ingen kapris, jag har svårt för det men jag gillar rätten utan det.

Susanne

2017-08-27

Gott och mkt uppskattad av vår 1-åring som är glad i tonfisk

Malin

2014-08-12

Snabbt, enkelt, billigt o supergott!

Liknande recept

Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Laxpudding - enkelt recept

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Betyg
Betyg
(1)