Pasta med svampsås

Betyg (1-5):
3.67 (15 betyg)

Pastasås med champinjoner, soltorkade tomater, vitlök och grädde.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 300 g pasta t ex fusilli, penner rigate, gnocchi
  • 300 g blandad svamp t ex champinjoner, maski, ostronskivling, shiitake
  • 5 marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • salt och svartpeppar
  • Tillbehör:
  • riven ost
  • blandad sallad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär svampen i bitar och fräs den i lite av oljan från tomaterna ca 5 minuter. Lägg i tomater och vitlök och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt grädde, koka upp och låt sjuda ett par minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar. Blanda pastan med svampsåsen, strö på lite ost och servera med sallad.

Tips

Servera gärna med skinka, oliver och färskriven parmesan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Svampbiffar med gräddsås och lingon

(43)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g pasta t ex fusilli, penner rigate, gnocchi
  • 300 g blandad svamp t ex champinjoner, maski, ostronskivling, shiitake
  • 5 marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • salt och svartpeppar
  • Tillbehör:
  • riven ost
  • blandad sallad

Pasta med svampsås

Betyg (1-5):
3.67 (15 betyg)

Pastasås med champinjoner, soltorkade tomater, vitlök och grädde.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär svampen i bitar och fräs den i lite av oljan från tomaterna ca 5 minuter. Lägg i tomater och vitlök och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt grädde, koka upp och låt sjuda ett par minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar. Blanda pastan med svampsåsen, strö på lite ost och servera med sallad.

Tips

Servera gärna med skinka, oliver och färskriven parmesan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Svampbiffar med gräddsås och lingon

(43)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies