Pasta med svampsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.72 (18 betyg)

Pastasås med champinjoner, soltorkade tomater, vitlök och grädde.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g pasta t ex fusilli, penner rigate, gnocchi
  • 300 g blandad svamp t ex champinjoner, maski, ostronskivling, shiitake
  • 5 marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • salt och svartpeppar
  • Tillbehör:
  • riven ost
  • blandad sallad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär svampen i bitar och fräs den i lite av oljan från tomaterna ca 5 minuter. Lägg i tomater och vitlök och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt grädde, koka upp och låt sjuda ett par minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar. Blanda pastan med svampsåsen, strö på lite ost och servera med sallad.

Tips

Servera gärna med skinka, oliver och färskriven parmesan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Svampbiffar med gräddsås och lingon

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(21)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g pasta t ex fusilli, penner rigate, gnocchi
  • 300 g blandad svamp t ex champinjoner, maski, ostronskivling, shiitake
  • 5 marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • salt och svartpeppar
  • Tillbehör:
  • riven ost
  • blandad sallad

Pasta med svampsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.72 (18 betyg)

Pastasås med champinjoner, soltorkade tomater, vitlök och grädde.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär svampen i bitar och fräs den i lite av oljan från tomaterna ca 5 minuter. Lägg i tomater och vitlök och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt grädde, koka upp och låt sjuda ett par minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar. Blanda pastan med svampsåsen, strö på lite ost och servera med sallad.

Tips

Servera gärna med skinka, oliver och färskriven parmesan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Svampbiffar med gräddsås och lingon

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(21)