Pasta med skinksås, spenat och ärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.78 (50 betyg)

Snabblagad pasta med krämig skinksås, spenat, ärtor och purjolök, toppad med kapris. Perfekt till middag!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g pasta
  • 150 g fryst bladspenat, tinad
  • 120 g skivad rökt skinka, strimlad
  • 100 g purjolök, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • neutral olja, till stekning
  • 150 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 2.5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk små kapris
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Krama ur vätskan ur spenaten. Fräs skinka, purjolök och vitlök i olja. Tillsätt ärtor och spenat. Häll i grädde, vatten och kapris. Låt puttra några minuter. Vänd ner pastan i såsen och smaka av med salt och peppar.

Tips

Krydda extra med lite kaprisspad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anneli

2020-03-24

Enkel magi. :)

Elisabeth

2020-02-10

Enkel och god👍🏼

Kim

2020-02-07

Superenkelt och mycket god! Tog rökt bog istället för rökt skinka. Det här blir perfekt mat ombord på båten i sommar👍🏼

Liknande recept

Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Lotta Lundgren - Färskpotatispaj med ricotta och pesto

Betyg
Betyg
(80)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g pasta
  • 150 g fryst bladspenat, tinad
  • 120 g skivad rökt skinka, strimlad
  • 100 g purjolök, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • neutral olja, till stekning
  • 150 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 2.5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk små kapris
  • salt och svartpeppar

Pasta med skinksås, spenat och ärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.78 (50 betyg)

Snabblagad pasta med krämig skinksås, spenat, ärtor och purjolök, toppad med kapris. Perfekt till middag!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Krama ur vätskan ur spenaten. Fräs skinka, purjolök och vitlök i olja. Tillsätt ärtor och spenat. Häll i grädde, vatten och kapris. Låt puttra några minuter. Vänd ner pastan i såsen och smaka av med salt och peppar.

Tips

Krydda extra med lite kaprisspad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anneli

2020-03-24

Enkel magi. :)

Elisabeth

2020-02-10

Enkel och god👍🏼

Kim

2020-02-07

Superenkelt och mycket god! Tog rökt bog istället för rökt skinka. Det här blir perfekt mat ombord på båten i sommar👍🏼

Liknande recept

Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Lotta Lundgren - Färskpotatispaj med ricotta och pesto

Betyg
Betyg
(80)