Pasta med ricotta, salvia och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Brynt smör med färska salviablad och vitlök som blandas med spagetti. Toppa pastan med ricotta, citronskal, salt och nymalen svartpeppar. Mums!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g spagetti
  • 200 g broccoli
  • 50 g smör
  • 25 g färsk salvia
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 250 g ricotta
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan 2 min kortare än anvisningen på förpackningen. Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Lägg i en värmetålig skål.
  2. Häll av pastan i en skål och häll pastavattnet över broccolin när pastan är klar. Låt broccolin ligga 3 min innan vattnet hälls bort.
  3. Smält smöret tills det slutat skumma och börjar dofta nötigt. Lägg i salviabladen och vitlök. Häll smöret över pastan och vänd runt.
  4. Servera pastan toppad med ricotta, finrivet citronskal, salt och peppar. Servera broccolin vid sidan av.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-04-25

Undrar också vad som hände m broccolin😂

Mathilda

2021-04-20

Snabbt, enkelt och gott! Hela familjen tyckte om den här pasta rätten.

Björn

2021-04-17

Vad hände med broccolin? Haha

Liknande recept

Spara recept

Tagliatelle med musslor och bacon

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(164)
Spara recept

Enchiladas med bönor

Betyg
Betyg
(95)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(87)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g spagetti
  • 200 g broccoli
  • 50 g smör
  • 25 g färsk salvia
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 250 g ricotta
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • flingsalt och svartpeppar

Pasta med ricotta, salvia och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Brynt smör med färska salviablad och vitlök som blandas med spagetti. Toppa pastan med ricotta, citronskal, salt och nymalen svartpeppar. Mums!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan 2 min kortare än anvisningen på förpackningen. Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Lägg i en värmetålig skål.
  2. Häll av pastan i en skål och häll pastavattnet över broccolin när pastan är klar. Låt broccolin ligga 3 min innan vattnet hälls bort.
  3. Smält smöret tills det slutat skumma och börjar dofta nötigt. Lägg i salviabladen och vitlök. Häll smöret över pastan och vänd runt.
  4. Servera pastan toppad med ricotta, finrivet citronskal, salt och peppar. Servera broccolin vid sidan av.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-04-25

Undrar också vad som hände m broccolin😂

Mathilda

2021-04-20

Snabbt, enkelt och gott! Hela familjen tyckte om den här pasta rätten.

Björn

2021-04-17

Vad hände med broccolin? Haha

Liknande recept

Spara recept

Tagliatelle med musslor och bacon

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(164)
Spara recept

Enchiladas med bönor

Betyg
Betyg
(95)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(87)