Pasta med mustig bolognese

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Bara en väldigt liten mängd kött men desto mer härlig smaksättning i denna pasta-favorit. Recept av Sara Ask.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 250 g fintärnade morötter eller rotselleri
  • 250 g nötfärs eller vegofärs
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk torkad oregano eller basilika
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering
  • 320 g pasta
  • 1 dl solrosfrön

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och vitlök tills de mjuknat utan att ha fått färg. Tillsätt rotfrukterna och stek lite till.
  2. Lägg ner färsen och stek den smulig under omrörning. Häll i resten av ingredienserna och låt puttra ca 20 min.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta solrosfröna i torr het panna under omrörning. Salta lite.
  4. Servera pastan med bolognesen och strö över de rostade solrosfröna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås - Coop

(7)

Bolognese - Coop

(8)

Tagliatelle med musslor och bacon - Coop

(23)

Pasta med bacon och blomkål - Coop

(7)

Risoni med svamp och parmesan - Coop

(22)

Lady och Lufsenpasta - Coop

(14)

Lotta Lundgren - Pestofrikadeller i tomatsås - Coop

(196)

Docentens dillpasta - Coop

(6)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 250 g fintärnade morötter eller rotselleri
  • 250 g nötfärs eller vegofärs
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk torkad oregano eller basilika
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering
  • 320 g pasta
  • 1 dl solrosfrön

Pasta med mustig bolognese

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Bara en väldigt liten mängd kött men desto mer härlig smaksättning i denna pasta-favorit. Recept av Sara Ask.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och vitlök tills de mjuknat utan att ha fått färg. Tillsätt rotfrukterna och stek lite till.
  2. Lägg ner färsen och stek den smulig under omrörning. Häll i resten av ingredienserna och låt puttra ca 20 min.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta solrosfröna i torr het panna under omrörning. Salta lite.
  4. Servera pastan med bolognesen och strö över de rostade solrosfröna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås - Coop

(7)

Bolognese - Coop

(8)

Tagliatelle med musslor och bacon - Coop

(23)

Pasta med bacon och blomkål - Coop

(7)

Risoni med svamp och parmesan - Coop

(22)

Lady och Lufsenpasta - Coop

(14)

Lotta Lundgren - Pestofrikadeller i tomatsås - Coop

(196)

Docentens dillpasta - Coop

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies