Pasta med mandel- och paprikapesto

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

En röd och god pesto med smak av paprika, vitlök och rosmarin.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g pasta
  • Pesto:
  • 2 röda paprikor
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 liten hackad gul lök
  • 100 g skalade rostade mandlar
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 0.5 dl crème fraiche, eventuellt

Gör så här

  1. Lägg paprikorna på en plåt. Grilla paprikorna mitt i ugnen tills skalet är svart, cirka 20 minuter, vänd dem efter halva tiden. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ta ut paprikorna och lägg dem i kallt vatten, dra av skalet och ta ur kärnorna.
  3. Stek lök och vitlök mjuk på låg värme i olivolja i ett par minuter.
  4. Mixa samtliga ingredienser till peston.
  5. Rör ner peston i pastan och riv gärna ytterligare lite parmesanost över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lizmari

2016-09-21

Mycket god smak, jag använder vegansk parmesan och oatley havre fraiche så blir den perfekt för veganer.

Liknande recept

Pasta med aubergine och paprika

(8)

Spagetti med köttfärssås gjord på korv

(3)

Tomatsås med spagetti

(38)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Barnens läskiga fyllda paprikor

(3)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Linsbolognese

(32)

Pasta med musslor och tomat

(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g pasta
  • Pesto:
  • 2 röda paprikor
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 liten hackad gul lök
  • 100 g skalade rostade mandlar
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 0.5 dl crème fraiche, eventuellt

Pasta med mandel- och paprikapesto

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

En röd och god pesto med smak av paprika, vitlök och rosmarin.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg paprikorna på en plåt. Grilla paprikorna mitt i ugnen tills skalet är svart, cirka 20 minuter, vänd dem efter halva tiden. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ta ut paprikorna och lägg dem i kallt vatten, dra av skalet och ta ur kärnorna.
  3. Stek lök och vitlök mjuk på låg värme i olivolja i ett par minuter.
  4. Mixa samtliga ingredienser till peston.
  5. Rör ner peston i pastan och riv gärna ytterligare lite parmesanost över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lizmari

2016-09-21

Mycket god smak, jag använder vegansk parmesan och oatley havre fraiche så blir den perfekt för veganer.

Liknande recept

Pasta med aubergine och paprika

(8)

Spagetti med köttfärssås gjord på korv

(3)

Tomatsås med spagetti

(38)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Barnens läskiga fyllda paprikor

(3)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Linsbolognese

(32)

Pasta med musslor och tomat

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies