Pasta med kyckling och spenat

Betyg (1-5):
3.33 (84 betyg)

Krämig pasta med spenat, sockerärtor, kyckling och vitlök.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 400 g pasta
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 50 g sockerärtor
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 70 g babyspenat

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta och bryn kyckling, lök och vitlök cirka 5 minuter. Tillsätt sockerärtor, grädde, vatten och köttbuljong. Salta och peppra. Koka 5-10 minuter.
  3. Slå kycklingen över pastan och blanda ordentligt. Vänd ner spenaten vid servering

Tips

Ge sockerärtorna som snacks innan maten om humöret tryter på barnen.<br/>Strunta i grädden och riv ner massor av god parmesan, olivolja, och färsk basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-07

Hej Lucas! Vad tråkigt att ni inte vann, vi tycker att det här är ett vinnarrecept! Men ni tar väl revansch med ett annat recept nästa gång, eller hur? Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Lucas

2018-11-30

Jag och två andra kamrater testade detta recept i en kock duel mellan 10 andra lag och vi vann inte, så jag säger detta med erfarenhet, förlust och missnöje: detta recept är inte bra och man vinner inte kockdueler med det.

Liknande recept

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(14)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Enkel tomatsoppa med grädde

(43)

Blomkåls- Jansson

(96)

Chili sin carne

(39)

Quesadilla med quinoa och chili

(8)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Tacosoppa med färs

(7)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g pasta
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 50 g sockerärtor
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 70 g babyspenat

Pasta med kyckling och spenat

Betyg (1-5):
3.33 (84 betyg)

Krämig pasta med spenat, sockerärtor, kyckling och vitlök.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta och bryn kyckling, lök och vitlök cirka 5 minuter. Tillsätt sockerärtor, grädde, vatten och köttbuljong. Salta och peppra. Koka 5-10 minuter.
  3. Slå kycklingen över pastan och blanda ordentligt. Vänd ner spenaten vid servering

Tips

Ge sockerärtorna som snacks innan maten om humöret tryter på barnen.<br/>Strunta i grädden och riv ner massor av god parmesan, olivolja, och färsk basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-07

Hej Lucas! Vad tråkigt att ni inte vann, vi tycker att det här är ett vinnarrecept! Men ni tar väl revansch med ett annat recept nästa gång, eller hur? Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Lucas

2018-11-30

Jag och två andra kamrater testade detta recept i en kock duel mellan 10 andra lag och vi vann inte, så jag säger detta med erfarenhet, förlust och missnöje: detta recept är inte bra och man vinner inte kockdueler med det.

Liknande recept

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(14)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Enkel tomatsoppa med grädde

(43)

Blomkåls- Jansson

(96)

Chili sin carne

(39)

Quesadilla med quinoa och chili

(8)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Tacosoppa med färs

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies