Pasta med kantarellsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (6 betyg)

Färsk pasta i en gräddig sås med kantareller som serveras med ruccola. Enkel pastarätt som passar till vardag som fest.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g pastaknyten, färska
  • 40 g rucola
  • Gräddiga kantareller:
  • 1 liter kantareller, ca 300 g
  • 2 msk smör
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk soja
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skär ev kantarellerna i mindre bitar och stek dem i smör tills all vätska försvunnit och svampen börjar få lite färg. Tillsätt löken mot slutet av stekningen. Slå på grädde, vatten och soja. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastaknytena enligt anvisningen på förpackningen. Servera med kantarellerna och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pasta med kantareller och brynt rucolasmör

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pasta med svampsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Vegetarisk pastasås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Risoni med svamp och parmesan

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Pasta bolognese med mifú

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pasta gorgonzola

Betyg
Betyg
(57)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g pastaknyten, färska
  • 40 g rucola
  • Gräddiga kantareller:
  • 1 liter kantareller, ca 300 g
  • 2 msk smör
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk soja
  • svartpeppar
  • salt

Pasta med kantarellsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (6 betyg)

Färsk pasta i en gräddig sås med kantareller som serveras med ruccola. Enkel pastarätt som passar till vardag som fest.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär ev kantarellerna i mindre bitar och stek dem i smör tills all vätska försvunnit och svampen börjar få lite färg. Tillsätt löken mot slutet av stekningen. Slå på grädde, vatten och soja. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastaknytena enligt anvisningen på förpackningen. Servera med kantarellerna och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pasta med kantareller och brynt rucolasmör

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pasta med svampsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Vegetarisk pastasås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Risoni med svamp och parmesan

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Pasta bolognese med mifú

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pasta gorgonzola

Betyg
Betyg
(57)