Pasta med kantareller, spenat och färska örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.88 (16 betyg)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kantareller
  • 1 bananschalottenlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • ev maizena till redning
  • Till servering:
  • 320 g pasta
  • 70 g babyspenat
  • 2 dl hackade örter, t ex timjan och persilja

Gör så här

  1. Putsa svampen och skär ev i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och stek svamp, lök och vitlök i smör. Salta, peppra och rör om då och då. Häll i grädde och vatten. Låt såsen småputtra ca 5 min. Red av såsen med maizena om ni önskar en tjockare konsistens.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen under tiden såsen puttrar. Blanda pastan med såsen, spenat och färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Joakim Ae

2016-10-16

Körde burkkantareller då färska är så satans dyra, fungerade finfint

Patrick

2016-10-05

Torra kantareller (hälften av det som behövdes enligt receptet och schweindyra) och ingen schlottenlök kom med... Smaklöst värre. Skärpning Coop!

Liknande recept

Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Godaste köttbullarna

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Krämig potatiscurry

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g kantareller
  • 1 bananschalottenlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • ev maizena till redning
  • Till servering:
  • 320 g pasta
  • 70 g babyspenat
  • 2 dl hackade örter, t ex timjan och persilja

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.88 (16 betyg)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa svampen och skär ev i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och stek svamp, lök och vitlök i smör. Salta, peppra och rör om då och då. Häll i grädde och vatten. Låt såsen småputtra ca 5 min. Red av såsen med maizena om ni önskar en tjockare konsistens.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen under tiden såsen puttrar. Blanda pastan med såsen, spenat och färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Joakim Ae

2016-10-16

Körde burkkantareller då färska är så satans dyra, fungerade finfint

Patrick

2016-10-05

Torra kantareller (hälften av det som behövdes enligt receptet och schweindyra) och ingen schlottenlök kom med... Smaklöst värre. Skärpning Coop!

Liknande recept

Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Godaste köttbullarna

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Krämig potatiscurry

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)