Pasta med kantareller och brynt rucolasmör

Betyg (1-5):
3.44 (18 betyg)

Allvarligt! Det här är höstens bästa pasta. Basta!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 350 g spagetti
  • 1 gul lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 400 g rensade trattkantareller
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g rucola
  • grovriven parmesanost
  • Brynt rucolasmör:
  • 100 g smör
  • 70 g finhackad rucola
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till spaghettin på spisen.
  2. Fräs lök och vitlök i smöret tills de är mjuka. Skär kantarellerna i mindre bitar om de är väldigt stora. Vänd runt med löken men låt sedan steka på medelvärme utan att röra tills vätskan släppt och ångat bort. Höj värmen och stek lite till under omrörning. Smaka av med salt och peppar. (Lägg pastan i det kokande vattnet.)
  3. Brynt rucolasmör: Smält smöret i en kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. Lägg rucola och vitlök i en skål. Häll över det brynta smöret och pressa ner citronsaften.
  4. Vänd snabbt runt spaghettin med rucolasmöret och den stekta svampen. Smaka av med salt och peppar. Servera med grovriven parmesan och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2018-03-31

Fantastisk en favorit

Liknande recept

Älggryta med svamp och paprika

(64)

Grönsakslasagne

(26)

Champinjonsoppa med broccolipizza bianco på tortillabröd

(35)

Kycklinggryta med svamp

(16)

Grönsaksbolognese

(20)

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(2)

Mattias vegetariska pasta

(11)

Gnocchi med svamp och blomkål

(42)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 350 g spagetti
  • 1 gul lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 400 g rensade trattkantareller
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g rucola
  • grovriven parmesanost
  • Brynt rucolasmör:
  • 100 g smör
  • 70 g finhackad rucola
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citronsaft

Pasta med kantareller och brynt rucolasmör

Betyg (1-5):
3.44 (18 betyg)

Allvarligt! Det här är höstens bästa pasta. Basta!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till spaghettin på spisen.
  2. Fräs lök och vitlök i smöret tills de är mjuka. Skär kantarellerna i mindre bitar om de är väldigt stora. Vänd runt med löken men låt sedan steka på medelvärme utan att röra tills vätskan släppt och ångat bort. Höj värmen och stek lite till under omrörning. Smaka av med salt och peppar. (Lägg pastan i det kokande vattnet.)
  3. Brynt rucolasmör: Smält smöret i en kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. Lägg rucola och vitlök i en skål. Häll över det brynta smöret och pressa ner citronsaften.
  4. Vänd snabbt runt spaghettin med rucolasmöret och den stekta svampen. Smaka av med salt och peppar. Servera med grovriven parmesan och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2018-03-31

Fantastisk en favorit

Liknande recept

Älggryta med svamp och paprika

(64)

Grönsakslasagne

(26)

Champinjonsoppa med broccolipizza bianco på tortillabröd

(35)

Kycklinggryta med svamp

(16)

Grönsaksbolognese

(20)

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(2)

Mattias vegetariska pasta

(11)

Gnocchi med svamp och blomkål

(42)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies