Pasta med heta räkor

Betyg (1-5):
3.76 (135 betyg)

Krämig pasta med chili, tomat och härliga räkor.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 500 g pasta
  • 200 g broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tunt skivad röd chilifrukt
  • 1 msk socker eller honung
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 340 g frysta räkor, tinade och skalade

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ånga broccolin i ett durkslag över pastavattnet med lock på de sista 5 minuterna.
  2. Hetta upp olja i en kastrull eller traktörpanna och bryn lök, vitlök, tomatpuré, chili, honung och oregano 3-4 minuter. Slå på grädde och vatten. Salta och peppra. Koka cirka 10 minuter, lägg i räkorna och rör runt.
  3. Fördela pastan i tallrikarna och toppa med såsen och servera med broccolin.

Tips

Pasta al dente, häll av pastan någon minut för tidigt, skölj snabbt i svalt vatten och tillbaka ner i kastrullen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanimir

2018-09-09

Snabbt och grymt gott alla i familjen uppskattade receptet Fast bytte ut vattnet mot vitt vin

Elin

2017-09-25

Jättegod! Tog torrt vitt vin istället för vatten, färsk dill och parmesan också. Mums

Karolina

2016-05-11

Mycket gott. Och enkelt. Båda barnen, 14 och 11 tyckte att det var väldigt gott. -riktig restaurangmat sa sonen. Rekommenderas! Jag tog inget vatten utan bara grädde och två piri piri. Hade ingen tomatpuré men tog chilisås och det funkade bra.

johan@xltrade.se

2015-11-07

Gott räkrecept

Tomas

2015-01-03

Jättegott! Lade till lite cayennepeppar så det blev lite mer spice!

Emma

2014-12-18

Jättegott! Lyxar till vardagen!

Milla Länström

2014-10-20

Got på vardags kvällar när man är tröt och hungrig. samma om man inte är trött men det är en favorit!

Peter

2014-10-03

Kanon gott, kommer att bli ett favoritrecept

Britt-Marie & Leo

2014-08-30

Supergott och festligt! De kommer vi garanterat att göra om. :)

Tina

2014-07-30

En favorit vi gör om och om igen! 19-åriga sonens favorit pasta:)

Jennifer

2014-07-30

Detta är det godaste jag ätit

Kerstin

2013-07-16

Mycket uppskattad pastasås, lagom stark

Grodana

2013-02-06

Kanon gott, jag brukar inte gilla räkor men detta vat jätte gott. Stark smak.

Laila

2012-11-23

Rekomenderas!! Mycket gott!

Lotta

2012-08-27

Jättegott! Gjorde med kräftskärtar, funkade oxå kanon. Även barnen åt som hästar.

Bengan

2012-08-11

Mycket gott!

Marianne

2012-07-03

Supergott! En favorit för alla chiliälskare

Vanja

2012-05-31

Smazskens, vi åt det idag, den som vill ha mindre starkt, ta ½ chili

Johan

2012-01-30

Jättegott! Tog lite extra vitlök och 4 st röda piripiri, blev starkt o gott.

Anna

2012-01-18

Super gott, men vi tog en halv chili bara.

Sonja

2011-12-27

Gott för den som gillar stark mat, som jag!

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Örtfrittata

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Bowl med sashimilax

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 500 g pasta
  • 200 g broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tunt skivad röd chilifrukt
  • 1 msk socker eller honung
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 340 g frysta räkor, tinade och skalade

Pasta med heta räkor

Betyg (1-5):
3.76 (135 betyg)

Krämig pasta med chili, tomat och härliga räkor.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ånga broccolin i ett durkslag över pastavattnet med lock på de sista 5 minuterna.
  2. Hetta upp olja i en kastrull eller traktörpanna och bryn lök, vitlök, tomatpuré, chili, honung och oregano 3-4 minuter. Slå på grädde och vatten. Salta och peppra. Koka cirka 10 minuter, lägg i räkorna och rör runt.
  3. Fördela pastan i tallrikarna och toppa med såsen och servera med broccolin.

Tips

Pasta al dente, häll av pastan någon minut för tidigt, skölj snabbt i svalt vatten och tillbaka ner i kastrullen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanimir

2018-09-09

Snabbt och grymt gott alla i familjen uppskattade receptet Fast bytte ut vattnet mot vitt vin

Elin

2017-09-25

Jättegod! Tog torrt vitt vin istället för vatten, färsk dill och parmesan också. Mums

Karolina

2016-05-11

Mycket gott. Och enkelt. Båda barnen, 14 och 11 tyckte att det var väldigt gott. -riktig restaurangmat sa sonen. Rekommenderas! Jag tog inget vatten utan bara grädde och två piri piri. Hade ingen tomatpuré men tog chilisås och det funkade bra.

johan@xltrade.se

2015-11-07

Gott räkrecept

Tomas

2015-01-03

Jättegott! Lade till lite cayennepeppar så det blev lite mer spice!

Emma

2014-12-18

Jättegott! Lyxar till vardagen!

Milla Länström

2014-10-20

Got på vardags kvällar när man är tröt och hungrig. samma om man inte är trött men det är en favorit!

Peter

2014-10-03

Kanon gott, kommer att bli ett favoritrecept

Britt-Marie & Leo

2014-08-30

Supergott och festligt! De kommer vi garanterat att göra om. :)

Tina

2014-07-30

En favorit vi gör om och om igen! 19-åriga sonens favorit pasta:)

Jennifer

2014-07-30

Detta är det godaste jag ätit

Kerstin

2013-07-16

Mycket uppskattad pastasås, lagom stark

Grodana

2013-02-06

Kanon gott, jag brukar inte gilla räkor men detta vat jätte gott. Stark smak.

Laila

2012-11-23

Rekomenderas!! Mycket gott!

Lotta

2012-08-27

Jättegott! Gjorde med kräftskärtar, funkade oxå kanon. Även barnen åt som hästar.

Bengan

2012-08-11

Mycket gott!

Marianne

2012-07-03

Supergott! En favorit för alla chiliälskare

Vanja

2012-05-31

Smazskens, vi åt det idag, den som vill ha mindre starkt, ta ½ chili

Johan

2012-01-30

Jättegott! Tog lite extra vitlök och 4 st röda piripiri, blev starkt o gott.

Anna

2012-01-18

Super gott, men vi tog en halv chili bara.

Sonja

2011-12-27

Gott för den som gillar stark mat, som jag!

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Örtfrittata

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Bowl med sashimilax

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies