Pasta med grönkål och grana padano

Betyg (1-5):
3.56 (16 betyg)

Krämig sås av grönkål, vitlök och ost som blandas med pastan. Toppas med tomater och fänkål.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 200 g färsk grönkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g pasta, te x penne
  • 1.5 dl olivolja
  • 80 g Grana padano, finriven
  • 250 g cocktailtomater
  • olivolja, till stekning
  • 0.5 liten fänkål
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg ner grönkålen och vitlöksklyftorna och låt koka 2 min. Lyft upp allt med en tång och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Lägg ner pastan i vattnet och låt koka enligt anvisningen på förpackningen. Mixa kål och vitlök slätt med oljan i en matberedare.
  3. Rör ner finriven ost och smaka av med salt och peppar. Fräs tomaterna i olja tills de börjar spricka, salta och peppra. Hyvla fänkålen tunt, gärna med mandolin. Vänd gärna runt pastan med grönkålen och servera toppad med fänkål och tomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-04

Hej Inger! Precis som du säger är det här receptet inte veganskt, det är däremot lakto-ovo-vegetariskt. /Elsa, webbredaktör

Inger

2019-04-01

Låter väldigt gott men är knappast veganskt med tanke på osten. Mvh Inger

Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Lökpaj med smördeg

(30)

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(57)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Köttfärspirog

(22)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(24)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g färsk grönkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g pasta, te x penne
  • 1.5 dl olivolja
  • 80 g Grana padano, finriven
  • 250 g cocktailtomater
  • olivolja, till stekning
  • 0.5 liten fänkål
  • salt och svartpeppar

Pasta med grönkål och grana padano

Betyg (1-5):
3.56 (16 betyg)

Krämig sås av grönkål, vitlök och ost som blandas med pastan. Toppas med tomater och fänkål.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg ner grönkålen och vitlöksklyftorna och låt koka 2 min. Lyft upp allt med en tång och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Lägg ner pastan i vattnet och låt koka enligt anvisningen på förpackningen. Mixa kål och vitlök slätt med oljan i en matberedare.
  3. Rör ner finriven ost och smaka av med salt och peppar. Fräs tomaterna i olja tills de börjar spricka, salta och peppra. Hyvla fänkålen tunt, gärna med mandolin. Vänd gärna runt pastan med grönkålen och servera toppad med fänkål och tomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-04

Hej Inger! Precis som du säger är det här receptet inte veganskt, det är däremot lakto-ovo-vegetariskt. /Elsa, webbredaktör

Inger

2019-04-01

Låter väldigt gott men är knappast veganskt med tanke på osten. Mvh Inger

Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Lökpaj med smördeg

(30)

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(57)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Köttfärspirog

(22)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies