Pasta med citron och oliver

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Linguini med pinjenötter och chili serverad tillsammans med rökt skinka och kokta purjolöksstavar.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 300 g pasta, gärna linguini
  • 2 msk olivolja
  • 50 g pinjekärnor
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 krm torkade chiliflagor
  • 2 citroner, rivet skal och 1/4 av citronerna pressad saft
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 100 g gröna oliver
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1 krm svartpeppar
  • Till servering:
  • 200 g rökt skinka eller kalkon i tunna skivor
  • 300 g kokta purjolöksstavar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Värm under tiden upp olja och pinjekärnor i en kastrull. Blanda i vitlök och chili. Värm tills pinjekärnorna får en aning färg. Häll av vattnet från pastan. Blanda den med kryddoljan, citronskal och -saft, persilja, oliver och parmesan. Smaksätt med peppar och eventuellt mer pressad citron.
  3. Servera med skivat kött och purjo.

Tips

De torkade chiliflagorna går bra att byta ut mot färsk hackad chili, 1 krm torkad motsvarar 0,5 tsk färsk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gnocchipanna med salvia- och citronsmör

(12)

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g pasta, gärna linguini
  • 2 msk olivolja
  • 50 g pinjekärnor
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 krm torkade chiliflagor
  • 2 citroner, rivet skal och 1/4 av citronerna pressad saft
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 100 g gröna oliver
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1 krm svartpeppar
  • Till servering:
  • 200 g rökt skinka eller kalkon i tunna skivor
  • 300 g kokta purjolöksstavar

Pasta med citron och oliver

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Linguini med pinjenötter och chili serverad tillsammans med rökt skinka och kokta purjolöksstavar.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Värm under tiden upp olja och pinjekärnor i en kastrull. Blanda i vitlök och chili. Värm tills pinjekärnorna får en aning färg. Häll av vattnet från pastan. Blanda den med kryddoljan, citronskal och -saft, persilja, oliver och parmesan. Smaksätt med peppar och eventuellt mer pressad citron.
  3. Servera med skivat kött och purjo.

Tips

De torkade chiliflagorna går bra att byta ut mot färsk hackad chili, 1 krm torkad motsvarar 0,5 tsk färsk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gnocchipanna med salvia- och citronsmör

(12)

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies