Pasta med baconsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.45 (20 betyg)

Pasta i krämig baconsås med dijonsenap, paprika och purjolök som toppas med riven parmesan. En riktig 80-talsklassiker!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g pasta
  • 260 g bacon, använd gärna kalkon- eller kycklingbacon
  • 100 g purjolök, strimlad
  • 1 röd paprika, tunt strimlad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • parmesanost, finriven, till servering
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet i torr stekpanna och tillsätt purjolök och paprika när baconet fått fin färg.
  2. Tillsätt crème fraiche, vatten, senap, salt och peppar. Låt såsen puttra ihop ca 5 min. Vänd runt pastan med såsen och servera med finriven parmesan.

Tips

Stek champinjoner med purjolöken. Jättegod kombination!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pasta med grönkålspesto och skinka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Högrevsburgare med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Chili con carne - lättlagat recept

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Köttfärsspett med couscous

Betyg
Betyg
(9)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g pasta
  • 260 g bacon, använd gärna kalkon- eller kycklingbacon
  • 100 g purjolök, strimlad
  • 1 röd paprika, tunt strimlad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • parmesanost, finriven, till servering
  • 1 tsk salt

Pasta med baconsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.45 (20 betyg)

Pasta i krämig baconsås med dijonsenap, paprika och purjolök som toppas med riven parmesan. En riktig 80-talsklassiker!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet i torr stekpanna och tillsätt purjolök och paprika när baconet fått fin färg.
  2. Tillsätt crème fraiche, vatten, senap, salt och peppar. Låt såsen puttra ihop ca 5 min. Vänd runt pastan med såsen och servera med finriven parmesan.

Tips

Stek champinjoner med purjolöken. Jättegod kombination!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pasta med grönkålspesto och skinka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Högrevsburgare med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Chili con carne - lättlagat recept

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Köttfärsspett med couscous

Betyg
Betyg
(9)