För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pasta med baconsås

Betyg (1-5):
3.45 (20 betyg)

Pasta i krämig baconsås med dijonsenap, paprika och purjolök som toppas med riven parmesan. En riktig 80-talsklassiker!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g pasta
  • 260 g bacon, använd gärna kalkon- eller kycklingbacon
  • 100 g purjolök, strimlad
  • 1 röd paprika, tunt strimlad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • parmesanost, finriven, till servering
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet i torr stekpanna och tillsätt purjolök och paprika när baconet fått fin färg.
  2. Tillsätt crème fraiche, vatten, senap, salt och peppar. Låt såsen puttra ihop ca 5 min. Vänd runt pastan med såsen och servera med finriven parmesan.

Tips

Stek champinjoner med purjolöken. Jättegod kombination!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

(243)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Sparris- och skinkomelett

(11)

Pastasallad till grillat

(2)

Chili con carne - lättlagat recept

(185)

Skomakarlåda

(15)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g pasta
  • 260 g bacon, använd gärna kalkon- eller kycklingbacon
  • 100 g purjolök, strimlad
  • 1 röd paprika, tunt strimlad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • parmesanost, finriven, till servering
  • 1 tsk salt

Pasta med baconsås

Betyg (1-5):
3.45 (20 betyg)

Pasta i krämig baconsås med dijonsenap, paprika och purjolök som toppas med riven parmesan. En riktig 80-talsklassiker!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet i torr stekpanna och tillsätt purjolök och paprika när baconet fått fin färg.
  2. Tillsätt crème fraiche, vatten, senap, salt och peppar. Låt såsen puttra ihop ca 5 min. Vänd runt pastan med såsen och servera med finriven parmesan.

Tips

Stek champinjoner med purjolöken. Jättegod kombination!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

(243)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Sparris- och skinkomelett

(11)

Pastasallad till grillat

(2)

Chili con carne - lättlagat recept

(185)

Skomakarlåda

(15)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)