Pasta carbonara med bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.85 (13 betyg)

Klassisk lättlagad spaghetti carbonara med bacon, ägg, grädde och vitlök. Toppa med riven parmesan, persilja och svartpeppar. Rätten som alla tycker om och som dessutom enkelt kan göras vegetarisk.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 240 g veganskt bacon eller vanligt bacon, i strimlor
  • 320 g spagetti
  • olja
  • 4 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl parmesan
  • 1 vitlöksklyfta
  • Till servering
  • parmesan, till servering
  • hackad persilja, till servering
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat pastavatten. Skär veganskt alternativ till bacon, eller vanligt bacon, i strimlor.
  2. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet knaprigt, i lite olja/smör. Ta stekpannan från värmen. Separera äggulor från vitorna och lägg i en bunke.
  3. Blanda grädde med äggulorna. Tillsätt finriven parmesan och riv ner vitlöksklyfta. Vänd ihop pastan med bacon och häll såsen över pastan. Rör om ordentligt.
  4. Servera pastan med parmesan, ev hackad persilja och svartpeppar.

Tips

Gör maränger, eller en pavlova med vitorna. Recept hittar du här på Coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chili con carne med mifú

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tofu tikka masala

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Wokad tofu

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Wraps med quorn och curryröra

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

Betyg
Betyg
(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 240 g veganskt bacon eller vanligt bacon, i strimlor
  • 320 g spagetti
  • olja
  • 4 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl parmesan
  • 1 vitlöksklyfta
  • Till servering
  • parmesan, till servering
  • hackad persilja, till servering
  • svartpeppar

Pasta carbonara med bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.85 (13 betyg)

Klassisk lättlagad spaghetti carbonara med bacon, ägg, grädde och vitlök. Toppa med riven parmesan, persilja och svartpeppar. Rätten som alla tycker om och som dessutom enkelt kan göras vegetarisk.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat pastavatten. Skär veganskt alternativ till bacon, eller vanligt bacon, i strimlor.
  2. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet knaprigt, i lite olja/smör. Ta stekpannan från värmen. Separera äggulor från vitorna och lägg i en bunke.
  3. Blanda grädde med äggulorna. Tillsätt finriven parmesan och riv ner vitlöksklyfta. Vänd ihop pastan med bacon och häll såsen över pastan. Rör om ordentligt.
  4. Servera pastan med parmesan, ev hackad persilja och svartpeppar.

Tips

Gör maränger, eller en pavlova med vitorna. Recept hittar du här på Coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chili con carne med mifú

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tofu tikka masala

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Wokad tofu

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Wraps med quorn och curryröra

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

Betyg
Betyg
(5)