Pasta carbonara med bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.91 (11 betyg)

Klassisk lättlagad spaghetti carbonara med bacon, ägg, grädde och vitlök. Toppa med riven parmesan, persilja och svartpeppar. Rätten som alla tycker om och som dessutom enkelt kan göras vegetarisk.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 240 g veganskt bacon eller vanligt bacon, i strimlor
  • 320 g spagetti
  • olja
  • 4 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • Till servering
  • parmesan, till servering
  • hackad persilja, till servering
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat pastavatten. Skär veganskt alternativ till bacon, eller vanligt bacon, i strimlor.
  2. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet knaprigt, i lite olja/smör. Ta stekpannan från värmen. Separera äggulor från vitorna och lägg i en bunke.
  3. Blanda grädde med äggulorna. Tillsätt finriven parmesan och riv ner vitlöksklyfta. Vänd ihop pastan med bacon och häll såsen över pastan. Rör om ordentligt.
  4. Servera pastan med parmesan, ev hackad persilja och svartpeppar.

Tips

Gör maränger, eller en pavlova med vitorna. Recept hittar du här på Coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Friterad tofu i het och kryddig sås

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Mapo tofu

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Koreansk BBQ-taco

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sötsur soppa med räkor och tofu

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Currymasala med mifú

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Stroganoff med tofu

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chimichanga med vegofärs

Betyg
Betyg
(14)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 240 g veganskt bacon eller vanligt bacon, i strimlor
  • 320 g spagetti
  • olja
  • 4 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • Till servering
  • parmesan, till servering
  • hackad persilja, till servering
  • svartpeppar

Pasta carbonara med bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.91 (11 betyg)

Klassisk lättlagad spaghetti carbonara med bacon, ägg, grädde och vitlök. Toppa med riven parmesan, persilja och svartpeppar. Rätten som alla tycker om och som dessutom enkelt kan göras vegetarisk.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat pastavatten. Skär veganskt alternativ till bacon, eller vanligt bacon, i strimlor.
  2. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet knaprigt, i lite olja/smör. Ta stekpannan från värmen. Separera äggulor från vitorna och lägg i en bunke.
  3. Blanda grädde med äggulorna. Tillsätt finriven parmesan och riv ner vitlöksklyfta. Vänd ihop pastan med bacon och häll såsen över pastan. Rör om ordentligt.
  4. Servera pastan med parmesan, ev hackad persilja och svartpeppar.

Tips

Gör maränger, eller en pavlova med vitorna. Recept hittar du här på Coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Friterad tofu i het och kryddig sås

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Mapo tofu

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Koreansk BBQ-taco

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sötsur soppa med räkor och tofu

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Currymasala med mifú

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Stroganoff med tofu

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chimichanga med vegofärs

Betyg
Betyg
(14)