För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pasta alfredo

Betyg (1-5):
3.52 (25 betyg)

Pasta alfredo en krämig och gräddig pasta med kyckling, parmesan och ärtor.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g pasta, gärna fusilli
  • 500 g kycklingfilé
  • smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 dl grädde
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • parmesan, till servering

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Strimla kycklingen och stek i smör tills genomstekt med fin färg.
  2. Krydda med salt och peppar och lägg på ett fat. Fräs vitlöken i smör i en större panna eller kastrull. Tillsätt grädde och ost.
  3. Låt osten smälta under omrörning på svag värme. Lägg kycklingen i såsen och häll i ärtor. När pastan är klar, ta ca 1 dl av pastavattnet och häll i såsen.
  4. Häll av resten av pastavattnet och vänd ner pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop och servera direkt med riven parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2020-08-26

Hur mycket ost i såsen?

Eva

2020-08-25

parmesanen står till servering men vilken ost ska i tillsammans med grädden??

Roger

2020-08-18

Sven: De står ju - Parmesan.

Sven

2020-08-17

Vilken ost och hur mycket ska smälta ner?

Kerstin

2020-07-22

Snabbt,enkelt och gott

Liknande recept

Kycklingbiffar med äpple och curry i krämig sås

(43)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(12)

Kycklingrullar med salladslök och mango chutney

(26)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(17)

Mjölkkokt kyckling

(6)

Tandoorikyckling med ris

(24)

Kycklingwraps med harissayoghurt

(15)

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

(24)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 320 g pasta, gärna fusilli
  • 500 g kycklingfilé
  • smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 dl grädde
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • parmesan, till servering

Pasta alfredo

Betyg (1-5):
3.52 (25 betyg)

Pasta alfredo en krämig och gräddig pasta med kyckling, parmesan och ärtor.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Strimla kycklingen och stek i smör tills genomstekt med fin färg.
  2. Krydda med salt och peppar och lägg på ett fat. Fräs vitlöken i smör i en större panna eller kastrull. Tillsätt grädde och ost.
  3. Låt osten smälta under omrörning på svag värme. Lägg kycklingen i såsen och häll i ärtor. När pastan är klar, ta ca 1 dl av pastavattnet och häll i såsen.
  4. Häll av resten av pastavattnet och vänd ner pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop och servera direkt med riven parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2020-08-26

Hur mycket ost i såsen?

Eva

2020-08-25

parmesanen står till servering men vilken ost ska i tillsammans med grädden??

Roger

2020-08-18

Sven: De står ju - Parmesan.

Sven

2020-08-17

Vilken ost och hur mycket ska smälta ner?

Kerstin

2020-07-22

Snabbt,enkelt och gott

Liknande recept

Kycklingbiffar med äpple och curry i krämig sås

(43)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(12)

Kycklingrullar med salladslök och mango chutney

(26)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(17)

Mjölkkokt kyckling

(6)

Tandoorikyckling med ris

(24)

Kycklingwraps med harissayoghurt

(15)

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

(24)