
Pasta alfredo
Pasta alfredo en krämig och gräddig pasta med kyckling, parmesan och ärtor.
- 320 g pasta, gärna fusilli
- 500 g kycklingfilé
- smör, till stekning
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 3 dl grädde
- 3 dl grovriven parmesan
- 2 dl frysta gröna ärtor
- parmesan, till servering
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Strimla kycklingen och stek i smör tills genomstekt med fin färg.
- Krydda med salt och peppar och lägg på ett fat. Fräs vitlöken i smör i en större panna eller kastrull. Tillsätt grädde och ost.
- Låt osten smälta under omrörning på svag värme. Lägg kycklingen i såsen och häll i ärtor. När pastan är klar, ta ca 1 dl av pastavattnet och häll i såsen.
- Häll av resten av pastavattnet och vänd ner pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop och servera direkt med riven parmesan.
Liknande recept
Pasta alfredo
Pasta alfredo en krämig och gräddig pasta med kyckling, parmesan och ärtor.
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Strimla kycklingen och stek i smör tills genomstekt med fin färg.
- Krydda med salt och peppar och lägg på ett fat. Fräs vitlöken i smör i en större panna eller kastrull. Tillsätt grädde och ost.
- Låt osten smälta under omrörning på svag värme. Lägg kycklingen i såsen och häll i ärtor. När pastan är klar, ta ca 1 dl av pastavattnet och häll i såsen.
- Häll av resten av pastavattnet och vänd ner pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop och servera direkt med riven parmesan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-12-13
Ett tillägg till receptet; en typisk Alfredo har gott om persilja i sig. Torkad går toppen, ös på ganska rikligt när du rör ihop allt på slutet! Ger maten ett smaskigt utseende och en mild smak av persiljan!
2020-12-02
Mycket (!) god och enkel version av amerikansk Alfredo pasta! Receptet tar kanske i lite väl mycket med hela 3 dl parmesan i. Ta på en höft, vid mitt försök var ca 1 dl gott och väl!
2020-08-26
Hur mycket ost i såsen?
2020-08-25
parmesanen står till servering men vilken ost ska i tillsammans med grädden??
2020-08-18
Sven: De står ju - Parmesan.
2020-08-17
Vilken ost och hur mycket ska smälta ner?
2020-07-22
Snabbt,enkelt och gott
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Jonathan
2020-12-13
Ett tillägg till receptet; en typisk Alfredo har gott om persilja i sig. Torkad går toppen, ös på ganska rikligt när du rör ihop allt på slutet! Ger maten ett smaskigt utseende och en mild smak av persiljan!
Jonathan
2020-12-02
Mycket (!) god och enkel version av amerikansk Alfredo pasta! Receptet tar kanske i lite väl mycket med hela 3 dl parmesan i. Ta på en höft, vid mitt försök var ca 1 dl gott och väl!
Lena
2020-08-26
Hur mycket ost i såsen?
Eva
2020-08-25
parmesanen står till servering men vilken ost ska i tillsammans med grädden??
Roger
2020-08-18
Sven: De står ju - Parmesan.
Sven
2020-08-17
Vilken ost och hur mycket ska smälta ner?
Kerstin
2020-07-22
Snabbt,enkelt och gott