Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake
  • Tid 1 tim + 4timmar i frysen
  • Ugn 175º

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

3.71 (7 betyg)

  • Tillagningstid 1 tim + 4timmar i frysen
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

14 bitar
Tårtbotten:
  • 200 g digestivekex
  • 150 g oreokex
  • 2 msk kakao
  • 100 g smält smör
Fyllning:
  • 3 passionsfrukter
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g rumsvarm philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 2 dl mosade jordgubbar
Dekoration:
  • 1 liter jordgubbar
  • ev jordgubbsblad och blommor
  • chokladdekorationer
  • liten guldkrona
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Botten: Mixa kakorna i matberedaren och tillsätt kakao och smält smör. Tryck ut i en springform, cirka 26 centimeter i diameter och ställ in i ugnen i knappt 10 minuter. Låt svalna.

Fyllning och montering:

  1. 1

    Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Vispa grädden hårt i en skål. Vispa philadelphiaost, socker och vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget, vänd sen ihop philadelphiasmeten med grädden, passionsfrukten och jordgubbsmoset. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar.

  2. 2

    Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering. Dekorera med jordgubbar, choklad, blommor, blad och en liten guldkrona!

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    SUPERGOD!!

  • Åsa

    Otroligt god