För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Påsktårta med sött fågelbo

Betyg (1-5):
3.39 (33 betyg)

En supergod och enkel påsktårta med härlig krämig fyllning med smak av apelsin och Nutella.

Tillagningstid: 40 minuter +40 minuter i ugn
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl råsocker
  • Fyllning:
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g rumsvarm Nutella
  • 0.5 dl apelsinjuicekoncentrat
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 msk vaniljsocker
  • Topping:
  • 2 askar Noblesse
  • chokladägg
  • Fågelbo:
  • 1 dl socker
  • 0.5 apelsin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och häll i mjölken. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner de torra ingredienserna och tillsätt smörmjölken. Rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord, bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Känn med sticka att den är klar. Låt tårtbottnen kallna.

Fyllning

  1. Vispa grädden. Vänd ner Nutella i lite mer än hälften av grädden. Vänd ner juice, apelsinskal och vaniljsocker i resten av grädden.
  2. Dela tårtbottnen i 3 delar med en lång kniv. Fördela nutellafyllningen mellan de tre delarna. Toppa tårtan med apelsingrädden och täck även kanterna. Lägg noblesschokladen omlott runt tårtan och toppa med chokladägg.

Fågelbo

  1. Smält försiktigt socker i en stekpanna under omrörning. Sockret ska bli gyllene men inte brännas så var försiktig med värmen. Ta bort från plattan och låt svalna något. Sockret ska nu rinna långsamt. Dela en apelsin och lägg på ett bakplåtspapper. Ringla över det smälta sockret i ett korstvärsan mönster och låt sockret stelna helt, ca 30 min. Lossa försiktigt sockret från apelsinen. Bilda ett fågelbo liknande näste mitt på tårtan av antingen hela kreationen eller av delarna om den går itu. Fyll korgen med chokladägg. Servera direkt, sockret smälter efter några timmar i grädden.

Tips

Istället för ströbröd till formen går det bra med kokosflingor eller mannagryn.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rudolf

2015-06-14

Tre ord. Fab.U.Lus Asså my god mina barn bara vräkte i sig munsbiten.

kristin

2015-04-06

Den var mäktig efter påskmaten men uppskattad! Hade lite problem med fågelboet men jag missade delen med det att man skulle ha bakplåtspapper på apelsinen :P

Bella

2015-04-05

Kladdig och för mastig. Kompakt tårta, kommer inte att göra igen

Veronika

2015-04-04

Hellyckad! Supergod! Vinner på att stå en stund i kylen innan servering. Svårt att misslyckas bara man vispar grädden rätt fast. Fick grädda 70 min.

Mags

2015-04-04

Skit mums.

Mikaela

2015-04-03

Nej denna ska jag absolut inte pröva igen! Svår som attan att göra, bottnarna blev skit sen när man lägger ihop den glider den ju bara isär. Nej tack!

Susanne

2015-04-03

Jag fick grädda kakan i ugnen 70 min innan den var klar!

Ella

2015-04-02

super god!!!!

Sandra

2015-03-28

Helt underbar tårta! Gjorde den förra året ocHöör ska även göra den i år! Den blev helt perfekt och var superenkel att göra. Fast i år ska jag inte göra fågelboet i socker eftersom jag inte fick lös det från apelsinen helt och det smälter om man lämnar det, så jag tänkte prova göra det i smält choklad. :) Rekomenderar tårtan starkt!!

Monica

2015-03-25

Man ska väl vända på apelsinen så sockret kommer på skalet, och det blir en upp och ner vänd korg innan man vänder på den ?

Emelie

2014-11-17

Det här tårtan är OTROLIGT god. Jag blev jättenöjd med den, på alla sätt och vis. Och det var inte alls så farligt svårt heller. Rekommenderar den!

Checkbox Coop

2014-08-10

Jag: Lite mer än hälften dvs 3 dl ovispad grädde.

Jag

2014-07-25

Hur mycket grädde ska man ha om man bara gör choladcremen?

Inga

2014-05-01

Jättegod tårta!

Jonna

2014-04-22

Mycket god tårta! Lätt att göra och den får en fin höjd :) Rekommenderar!

Checkbox Coop

2014-04-22

@Emilia Ja, det är Nutella och grädde som fyllning.

Emilia

2014-04-21

Så det som ska vara mellan bottnarna är bara nutella + grädde?

Sepehr

2014-04-21

Räckte med en nobless paket, annars och utan fågelbo blev en av mina bästa tårtor hittills, rekkar det varmt.

Vera

2014-04-21

Ja, inte ser min ut som på bilden vill jag lova..... Mina två översta bottnar gled av tårtan när jag satte in den i kylen. Den här gör jag INTE igen.

Amanda

2014-04-20

Grädden blev grynig av juicen :( annars god

Alex

2014-04-20

Japp, 2 pkt nobless på tok för mkt. Kul att prova fågelboet men det var lite trixigt! :) God som synden!

Stina

2014-04-19

2 paket nobless är alldeles för mycket. Jag gjorde knappt av med 1 och jag hade en form på 24 cm och satte plattorna som på bilden tom något tätare.

Jessica

2014-04-18

Superfestlig tårta, och enkel att baka. För oss som gillar ekologiskt, har Änglamark faktiskt fått in nutella/hasselnötscreme i sitt sortiment!

Johanna

2014-04-18

Lätt att baka, perfekt för barnen såhär till påsk :-)

Johan

2014-04-17

Ser god ut!

Nathalie

2014-04-16

Kommer verkligen "fågelboet" lossna från apelsinen?

Checkbox Coop

2014-04-16

@Ulla Formen ska vara 24 cm.

Ulla

2014-04-16

Vilken storlek ska formen ha?

Checkbox Coop

2014-04-16

@Emilia Den vita glasyren är grädde med apelsinjuciekoncentrat och vaniljsocker. Kika i receptet under 'Fyllning'.

Checkbox Coop

2014-04-16

@Rebecca Det ska vara strösocker och råsocker i tårbotten och endast strösocker i fågelboet. Kika i ingredienslistan!

Checkbox Coop

2014-04-16

@Susanne, vi har inget recept på glutenfri tårtbotten än men det kommer! Jag föreslår att du gör Påskens glasstårta http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/p/paaskens-glasstaarta/ eller en marängtårta t ex Säbytårta http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/s/saebytaarta-med-pecannoetter-och-bjoernbaer/ och piffar den med ett fågelbo!

Checkbox Coop

2014-04-16

@marie @anna Philadelfia choklad är en bra idé eller gör en chokladmousse på 3 dl grädde.

Rebecca

2014-04-15

Vilket socker ska vara vart(råsocker, strösocker)? Det står bara "socker" på bägge ställena i receptet :)

Emilia

2014-04-15

Hur har du gjort den vita glasyren? :)

anne

2014-04-15

kan man inte ta philadelfiaost.(choklad).ist.för nutella?

Susanne

2014-04-15

Vad kan jag använda istället för vetemjöl? Har en glutenallergiker som kommer på besök i påsk!

Marie

2014-04-15

Vad kan jag använda istället för Nutella? Är nötallergiker...

Checkbox Coop

2014-04-14

@Eva Ingredienserna till fågelboet ser du längst ner i receptet, det är strösocker.

Eva

2014-04-13

Ska det vara både strösocker och råsocker i smeten eller är råsockret till fågelboet?

Checkbox Coop

2014-04-09

@Elin Formen ska vara 24 cm.

Leyla

2014-04-05

Jag använder en standard form, ca28-30 cm i diameter ☺️

Elin

2014-03-29

Hej, hur stor form använder ni till era tårtor? Jag som nybörjare på tårtbak har så svårt att räkna på portion/storlek. Tack på förhand

Liknande recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Havtornspaj

(26)

Ostkaka med lemon curd och mandel

(4)

Kiev

(2)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Chokladtårta till påsk

(183)

Hallontarte

(35)

Zuleikatårta med kokos och nektariner

(29)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl råsocker
  • Fyllning:
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g rumsvarm Nutella
  • 0.5 dl apelsinjuicekoncentrat
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 msk vaniljsocker
  • Topping:
  • 2 askar Noblesse
  • chokladägg
  • Fågelbo:
  • 1 dl socker
  • 0.5 apelsin

Påsktårta med sött fågelbo

Betyg (1-5):
3.39 (33 betyg)

En supergod och enkel påsktårta med härlig krämig fyllning med smak av apelsin och Nutella.

Tillagningstid: 40 minuter +40 minuter i ugn
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och häll i mjölken. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner de torra ingredienserna och tillsätt smörmjölken. Rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord, bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Känn med sticka att den är klar. Låt tårtbottnen kallna.

Fyllning

  1. Vispa grädden. Vänd ner Nutella i lite mer än hälften av grädden. Vänd ner juice, apelsinskal och vaniljsocker i resten av grädden.
  2. Dela tårtbottnen i 3 delar med en lång kniv. Fördela nutellafyllningen mellan de tre delarna. Toppa tårtan med apelsingrädden och täck även kanterna. Lägg noblesschokladen omlott runt tårtan och toppa med chokladägg.

Fågelbo

  1. Smält försiktigt socker i en stekpanna under omrörning. Sockret ska bli gyllene men inte brännas så var försiktig med värmen. Ta bort från plattan och låt svalna något. Sockret ska nu rinna långsamt. Dela en apelsin och lägg på ett bakplåtspapper. Ringla över det smälta sockret i ett korstvärsan mönster och låt sockret stelna helt, ca 30 min. Lossa försiktigt sockret från apelsinen. Bilda ett fågelbo liknande näste mitt på tårtan av antingen hela kreationen eller av delarna om den går itu. Fyll korgen med chokladägg. Servera direkt, sockret smälter efter några timmar i grädden.

Tips

Istället för ströbröd till formen går det bra med kokosflingor eller mannagryn.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rudolf

2015-06-14

Tre ord. Fab.U.Lus Asså my god mina barn bara vräkte i sig munsbiten.

kristin

2015-04-06

Den var mäktig efter påskmaten men uppskattad! Hade lite problem med fågelboet men jag missade delen med det att man skulle ha bakplåtspapper på apelsinen :P

Bella

2015-04-05

Kladdig och för mastig. Kompakt tårta, kommer inte att göra igen

Veronika

2015-04-04

Hellyckad! Supergod! Vinner på att stå en stund i kylen innan servering. Svårt att misslyckas bara man vispar grädden rätt fast. Fick grädda 70 min.

Mags

2015-04-04

Skit mums.

Mikaela

2015-04-03

Nej denna ska jag absolut inte pröva igen! Svår som attan att göra, bottnarna blev skit sen när man lägger ihop den glider den ju bara isär. Nej tack!

Susanne

2015-04-03

Jag fick grädda kakan i ugnen 70 min innan den var klar!

Ella

2015-04-02

super god!!!!

Sandra

2015-03-28

Helt underbar tårta! Gjorde den förra året ocHöör ska även göra den i år! Den blev helt perfekt och var superenkel att göra. Fast i år ska jag inte göra fågelboet i socker eftersom jag inte fick lös det från apelsinen helt och det smälter om man lämnar det, så jag tänkte prova göra det i smält choklad. :) Rekomenderar tårtan starkt!!

Monica

2015-03-25

Man ska väl vända på apelsinen så sockret kommer på skalet, och det blir en upp och ner vänd korg innan man vänder på den ?

Emelie

2014-11-17

Det här tårtan är OTROLIGT god. Jag blev jättenöjd med den, på alla sätt och vis. Och det var inte alls så farligt svårt heller. Rekommenderar den!

Checkbox Coop

2014-08-10

Jag: Lite mer än hälften dvs 3 dl ovispad grädde.

Jag

2014-07-25

Hur mycket grädde ska man ha om man bara gör choladcremen?

Inga

2014-05-01

Jättegod tårta!

Jonna

2014-04-22

Mycket god tårta! Lätt att göra och den får en fin höjd :) Rekommenderar!

Checkbox Coop

2014-04-22

@Emilia Ja, det är Nutella och grädde som fyllning.

Emilia

2014-04-21

Så det som ska vara mellan bottnarna är bara nutella + grädde?

Sepehr

2014-04-21

Räckte med en nobless paket, annars och utan fågelbo blev en av mina bästa tårtor hittills, rekkar det varmt.

Vera

2014-04-21

Ja, inte ser min ut som på bilden vill jag lova..... Mina två översta bottnar gled av tårtan när jag satte in den i kylen. Den här gör jag INTE igen.

Amanda

2014-04-20

Grädden blev grynig av juicen :( annars god

Alex

2014-04-20

Japp, 2 pkt nobless på tok för mkt. Kul att prova fågelboet men det var lite trixigt! :) God som synden!

Stina

2014-04-19

2 paket nobless är alldeles för mycket. Jag gjorde knappt av med 1 och jag hade en form på 24 cm och satte plattorna som på bilden tom något tätare.

Jessica

2014-04-18

Superfestlig tårta, och enkel att baka. För oss som gillar ekologiskt, har Änglamark faktiskt fått in nutella/hasselnötscreme i sitt sortiment!

Johanna

2014-04-18

Lätt att baka, perfekt för barnen såhär till påsk :-)

Johan

2014-04-17

Ser god ut!

Nathalie

2014-04-16

Kommer verkligen "fågelboet" lossna från apelsinen?

Checkbox Coop

2014-04-16

@Ulla Formen ska vara 24 cm.

Ulla

2014-04-16

Vilken storlek ska formen ha?

Checkbox Coop

2014-04-16

@Emilia Den vita glasyren är grädde med apelsinjuciekoncentrat och vaniljsocker. Kika i receptet under 'Fyllning'.

Checkbox Coop

2014-04-16

@Rebecca Det ska vara strösocker och råsocker i tårbotten och endast strösocker i fågelboet. Kika i ingredienslistan!

Checkbox Coop

2014-04-16

@Susanne, vi har inget recept på glutenfri tårtbotten än men det kommer! Jag föreslår att du gör Påskens glasstårta http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/p/paaskens-glasstaarta/ eller en marängtårta t ex Säbytårta http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/s/saebytaarta-med-pecannoetter-och-bjoernbaer/ och piffar den med ett fågelbo!

Checkbox Coop

2014-04-16

@marie @anna Philadelfia choklad är en bra idé eller gör en chokladmousse på 3 dl grädde.

Rebecca

2014-04-15

Vilket socker ska vara vart(råsocker, strösocker)? Det står bara "socker" på bägge ställena i receptet :)

Emilia

2014-04-15

Hur har du gjort den vita glasyren? :)

anne

2014-04-15

kan man inte ta philadelfiaost.(choklad).ist.för nutella?

Susanne

2014-04-15

Vad kan jag använda istället för vetemjöl? Har en glutenallergiker som kommer på besök i påsk!

Marie

2014-04-15

Vad kan jag använda istället för Nutella? Är nötallergiker...

Checkbox Coop

2014-04-14

@Eva Ingredienserna till fågelboet ser du längst ner i receptet, det är strösocker.

Eva

2014-04-13

Ska det vara både strösocker och råsocker i smeten eller är råsockret till fågelboet?

Checkbox Coop

2014-04-09

@Elin Formen ska vara 24 cm.

Leyla

2014-04-05

Jag använder en standard form, ca28-30 cm i diameter ☺️

Elin

2014-03-29

Hej, hur stor form använder ni till era tårtor? Jag som nybörjare på tårtbak har så svårt att räkna på portion/storlek. Tack på förhand

Liknande recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Havtornspaj

(26)

Ostkaka med lemon curd och mandel

(4)

Kiev

(2)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Chokladtårta till påsk

(183)

Hallontarte

(35)

Zuleikatårta med kokos och nektariner

(29)