
Påsktårta med hallon
Barnsligt god påsktårta med hallon, maräng och vit chokladmousse. Garnera tårtan med marsipanägg, marsipankycklingar, hallonremmar och chokladägg. Det här tårtan som kommer dra alla blickar till sig!
- 1 köpt tårtbotten (340g), bara 2/3 går åt
- 2 marängbottnar
- 400 g tinade frysta hallon
- Vit chokladmousse:
- 300 g vit choklad
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl matyoghurt (10%)
- Garnering:
- marsipanägg
- marsipankycklingar
- hallonremmar
- chokladägg
Gör så här
- Börja med chokladmoussen. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke.
- Värm grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen smält och du har en slät kräm. Ställ bunken i frysen tills den är riktigt kall, ca 30 min.
Vit chokladmousse
- Vispa chokladgrädden tjock och fluffig med elvisp. Vänd ner yoghurten och rör till en jämn smet. Skär till 2 av de mjuka tårtbottnarna så att de är lika stora som marängbottnarna.
- Varva tårtbotten, hallon, marängbotten och chokladmousse två gånger. Spara chokladmousse så att det räcker att täcka hela tårtan.
Garnering
- Bred ut chokladmousse jämnt runt hela tårtan med en slät spatel. Garnera med hallonremmar, marsipanägg och kycklingar. Servera direkt. Kan stå kallt ett par timmar till servering men då mister marängbottnarna frasighet.
Liknande recept
Påsktårta med hallon
Barnsligt god påsktårta med hallon, maräng och vit chokladmousse. Garnera tårtan med marsipanägg, marsipankycklingar, hallonremmar och chokladägg. Det här tårtan som kommer dra alla blickar till sig!
Gör så här
- Börja med chokladmoussen. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke.
- Värm grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen smält och du har en slät kräm. Ställ bunken i frysen tills den är riktigt kall, ca 30 min.
Vit chokladmousse
- Vispa chokladgrädden tjock och fluffig med elvisp. Vänd ner yoghurten och rör till en jämn smet. Skär till 2 av de mjuka tårtbottnarna så att de är lika stora som marängbottnarna.
- Varva tårtbotten, hallon, marängbotten och chokladmousse två gånger. Spara chokladmousse så att det räcker att täcka hela tårtan.
Garnering
- Bred ut chokladmousse jämnt runt hela tårtan med en slät spatel. Garnera med hallonremmar, marsipanägg och kycklingar. Servera direkt. Kan stå kallt ett par timmar till servering men då mister marängbottnarna frasighet.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2016-03-25
Om man vispar turkisk yoghurt så blir den rinnig! Det står att man ska blanda i den inte vispa.
2015-04-09
Viktigt att man använder 10% turkisk el grekisk yoghurt, annars blir den rinnig.
2014-05-07
Jag använd recepten av chockladmousse till min son kallas fester i familjen och med vänner. I den första lyckades inte. Jag varmade för lång grädden men andra gången blev perfekt och supergott. Det var också mina första tårtor att baka 👍 och jag lyckades bäst i andra försök. Man lär sig från sina fel
2014-04-23
Värm grädden men låt den INTE koka. Ta 180 g choklad och 3 dl grädde. Låt stå kallt i kyl över natten innan du vispar då blir det garanterat krämigt.
2013-04-20
Om man inte kokar upp grädden utan istället bara värmer den och sen har i chokladen så funkar det alldeles utmärkt! Grädde ska aldrig koka om man vill kunna vispa upp den efteråt.
2013-04-19
Hej! Det kan spela roll vilken vit choklad man använder. Kolla ingredienserna så att det är kakaosmör, socker och möjligtvis vanilj/vannilin i den och inga konstiga ämnen i den.
2013-04-14
Skitrecept. Blev en grynig rinnig smet, trots att jag vispade grädden iskall. Står här med skiten ett par timmar innan kalaset ska börja. VARNING
2013-04-02
Jag har provlagat moussen igen och det gick alldeles utmärkt! Det är viktigt att choklad- och gräddblandningen kyls ner ordentligt innan den vispas fluffig med elvisp. Är den för varm går den inte att vispa upp, ingen varm grädde går att vispas fluffig.
2013-04-01
Smaken toppen, men kunde inte få moussen fluffig. Valde att servera hallon och musse i glas, för med marängbottnarna hade moussen ( eller grynig kräm...) flytit iväg. Men gott var det!
2013-04-01
Även för mig blev chokladmoussen väldigt, väldigt flytande.
2013-03-31
God men väldigt söt, kan rekommendera kesella som alernativ till yogurt, det blev inte rinnigt.
2013-03-31
Hm.. Grädden blev även här flytande. Vispade kanske för mycket efter att jag blandat i yoghurten?
2013-03-31
Ska göra tårtan nu. Återstår att se hur den blir :-)
2013-03-29
Receptet kan inte stämma då chokladmoussen blir en rinnande smet med all yoghurt i =(
2013-03-29
Jag blandade grädden med kvarg istället, det blev jätte gott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Eva
2016-03-25
Om man vispar turkisk yoghurt så blir den rinnig! Det står att man ska blanda i den inte vispa.
Sara
2015-04-09
Viktigt att man använder 10% turkisk el grekisk yoghurt, annars blir den rinnig.
Martha
2014-05-07
Jag använd recepten av chockladmousse till min son kallas fester i familjen och med vänner. I den första lyckades inte. Jag varmade för lång grädden men andra gången blev perfekt och supergott. Det var också mina första tårtor att baka 👍 och jag lyckades bäst i andra försök. Man lär sig från sina fel
Linda
2014-04-23
Värm grädden men låt den INTE koka. Ta 180 g choklad och 3 dl grädde. Låt stå kallt i kyl över natten innan du vispar då blir det garanterat krämigt.
Malin
2013-04-20
Om man inte kokar upp grädden utan istället bara värmer den och sen har i chokladen så funkar det alldeles utmärkt! Grädde ska aldrig koka om man vill kunna vispa upp den efteråt.
jan b.
2013-04-19
Hej! Det kan spela roll vilken vit choklad man använder. Kolla ingredienserna så att det är kakaosmör, socker och möjligtvis vanilj/vannilin i den och inga konstiga ämnen i den.
Åsa
2013-04-14
Skitrecept. Blev en grynig rinnig smet, trots att jag vispade grädden iskall. Står här med skiten ett par timmar innan kalaset ska börja. VARNING
Coop
2013-04-02
Jag har provlagat moussen igen och det gick alldeles utmärkt! Det är viktigt att choklad- och gräddblandningen kyls ner ordentligt innan den vispas fluffig med elvisp. Är den för varm går den inte att vispa upp, ingen varm grädde går att vispas fluffig.
Marie
2013-04-01
Smaken toppen, men kunde inte få moussen fluffig. Valde att servera hallon och musse i glas, för med marängbottnarna hade moussen ( eller grynig kräm...) flytit iväg. Men gott var det!
Jenny
2013-04-01
Även för mig blev chokladmoussen väldigt, väldigt flytande.
Maria
2013-03-31
God men väldigt söt, kan rekommendera kesella som alernativ till yogurt, det blev inte rinnigt.
Sandra
2013-03-31
Hm.. Grädden blev även här flytande. Vispade kanske för mycket efter att jag blandat i yoghurten?
Sandra
2013-03-31
Ska göra tårtan nu. Återstår att se hur den blir :-)
Maria
2013-03-29
Receptet kan inte stämma då chokladmoussen blir en rinnande smet med all yoghurt i =(
Klara
2013-03-29
Jag blandade grädden med kvarg istället, det blev jätte gott!