Påskmuffins

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Små söta muffins med smak av citron och vallmofrön, perfekt till påskfikat! Den krämiga frostingen på toppen gör dessa påskmuffins extra festliga!

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:250º
35 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping:
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl citronsaft
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk vallmofrön
  • citronzest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg och citron och vispa lite till. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten.
  2. Spritsa eller klicka ut i minimuffinsformar. Grädda mitt i ugnen 5–8 min.

Topping:

  1. Smält socker i citronsaft till en sirap. Stick en massa hål med en grillpinne i muffinsarna direkt när de kommer ut ur ugnen. Ringla över sirapen och låt kallna.
  2. Vispa mascarpone med vaniljsocker till en hård kräm. Klicka eller spritsa ut krämen på muffinsen och toppa med vallmofrön och citronzest.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping:
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl citronsaft
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk vallmofrön
  • citronzest

Påskmuffins

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Små söta muffins med smak av citron och vallmofrön, perfekt till påskfikat! Den krämiga frostingen på toppen gör dessa påskmuffins extra festliga!

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:250º
35 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg och citron och vispa lite till. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten.
  2. Spritsa eller klicka ut i minimuffinsformar. Grädda mitt i ugnen 5–8 min.

Topping:

  1. Smält socker i citronsaft till en sirap. Stick en massa hål med en grillpinne i muffinsarna direkt när de kommer ut ur ugnen. Ringla över sirapen och låt kallna.
  2. Vispa mascarpone med vaniljsocker till en hård kräm. Klicka eller spritsa ut krämen på muffinsen och toppa med vallmofrön och citronzest.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)