Påskkladdkaka med marshmallows

Betyg (1-5):
4.18 (11 betyg)

De salta jordnötterna är en jättegod kontrast till det söta.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • Topping
  • 1 dl minimarshmallows, gärna pastellfärgade
  • 0.5 dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i mikro eller i en kastrull.
  2. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  3. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen 18–20 min. Låt kakan svalna helt.
  4. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden och lyft kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och rör tills den smält.
  5. Täck kakan med glasyren och strö över marshmallows och jordnötter. Korta ner ugnstiden till 15–18 min om du har en större kakform (ca 26 cm).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kladdkaka grundrecept - Coop

(779)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Frasvåfflor - Coop

(123)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • Topping
  • 1 dl minimarshmallows, gärna pastellfärgade
  • 0.5 dl salta jordnötter

Påskkladdkaka med marshmallows

Betyg (1-5):
4.18 (11 betyg)

De salta jordnötterna är en jättegod kontrast till det söta.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i mikro eller i en kastrull.
  2. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  3. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen 18–20 min. Låt kakan svalna helt.
  4. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden och lyft kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och rör tills den smält.
  5. Täck kakan med glasyren och strö över marshmallows och jordnötter. Korta ner ugnstiden till 15–18 min om du har en större kakform (ca 26 cm).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kladdkaka grundrecept - Coop

(779)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Frasvåfflor - Coop

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies