För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Päronmuffins med ingefära

Betyg (1-5):
3.15 (27 betyg)

Goda små muffins med smak av päron och ingefära.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 250 g kesella (10%)
  • Päron:
  • 2 urkärnade, tärnade päron (350 g)
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 dl råsocker

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  2. Tillsätt mjöl och bakpulver blandat, samt kesella. Rör till en jämn smet.

Päron

  1. Blanda päron, socker och ingefära och vänd sedan ner det i smeten.
  2. Fördela i små muffinsformar som står i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2013-03-08

@birgitta persson malmö Det går bra med vanligt socker.

birgitta persson malmö

2013-03-07

är det ok m. vanligt socker t. päronmuffins

birgitta malmö

2013-03-07

är det ok med strösocker birgitta

Britta/Webbredaktionen

2012-11-14

2 ägg

chris

2012-11-13

hur många ägg??

Sandra

2012-01-16

Du använder 1,5dl socker till smeten och 0,5dl socker strör du över päronen innan du blandar ner dem i smeten.

Charlotte Lundberg

2012-01-11

2 olika sockermängder 1,5 dl och 0,5 dl vilket av dom ska man ta el blir det 2 dl sammanlagt?

Liknande recept

Kesellasmoothie

(12)

Jordgubbssmoothie

(96)

Smoothie med mango och banan

(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 250 g kesella (10%)
  • Päron:
  • 2 urkärnade, tärnade päron (350 g)
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 dl råsocker

Päronmuffins med ingefära

Betyg (1-5):
3.15 (27 betyg)

Goda små muffins med smak av päron och ingefära.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  2. Tillsätt mjöl och bakpulver blandat, samt kesella. Rör till en jämn smet.

Päron

  1. Blanda päron, socker och ingefära och vänd sedan ner det i smeten.
  2. Fördela i små muffinsformar som står i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2013-03-08

@birgitta persson malmö Det går bra med vanligt socker.

birgitta persson malmö

2013-03-07

är det ok m. vanligt socker t. päronmuffins

birgitta malmö

2013-03-07

är det ok med strösocker birgitta

Britta/Webbredaktionen

2012-11-14

2 ägg

chris

2012-11-13

hur många ägg??

Sandra

2012-01-16

Du använder 1,5dl socker till smeten och 0,5dl socker strör du över päronen innan du blandar ner dem i smeten.

Charlotte Lundberg

2012-01-11

2 olika sockermängder 1,5 dl och 0,5 dl vilket av dom ska man ta el blir det 2 dl sammanlagt?

Liknande recept

Kesellasmoothie

(12)

Jordgubbssmoothie

(96)

Smoothie med mango och banan

(4)