Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg (1-5):
3.23 (26 betyg)

Tjusiga och attraktiva att ställa på buffébordet eller att servera som förrätt. För den som gillar att pula i köket innan avnjutningen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 12 msk grovriven parmesanost
  • 250 g frysta räkor med skal, tinade, skalade
  • 100 g kallrökt skivad lax, i bitar
  • 3 dl blad av sallad
  • 4 msk smögen- eller skagenröra
  • 1 msk dill och gräslök

Gör så här

  1. Hetta upp en teflonstekpanna på medelvärme. Bred ut 3 matskedar parmesanost i pannan. Forma osten med en stekspade till en tunn rundel och stek tills den är gulbrun. Drag pannan från plattan och låt ostplätten stelna lite så att den går att lyfta.
  2. Ta upp den och lägg den försiktigt över ett uppochnervänt glas. Tryck försiktigt ner kanterna runt om med hjälp av ett likadant glas, låt kallna och stelna. Gör tre likadana plättar till.
  3. Varva räkor, lax och sallad i parmesansnäckorna. Toppa med röran och garnera med örtgrönt.

Servering

Servera som förrätt eller på buffébordet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gott

2014-01-04

Mycket god förrätt

Liknande recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Så här öppnar och äter du ostron

(48)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(10)

Kräftröra med dill och tabasco

(6)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Räkor med mango, chili och koriander

(57)

Varm musselmacka

(2)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 12 msk grovriven parmesanost
  • 250 g frysta räkor med skal, tinade, skalade
  • 100 g kallrökt skivad lax, i bitar
  • 3 dl blad av sallad
  • 4 msk smögen- eller skagenröra
  • 1 msk dill och gräslök

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg (1-5):
3.23 (26 betyg)

Tjusiga och attraktiva att ställa på buffébordet eller att servera som förrätt. För den som gillar att pula i köket innan avnjutningen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en teflonstekpanna på medelvärme. Bred ut 3 matskedar parmesanost i pannan. Forma osten med en stekspade till en tunn rundel och stek tills den är gulbrun. Drag pannan från plattan och låt ostplätten stelna lite så att den går att lyfta.
  2. Ta upp den och lägg den försiktigt över ett uppochnervänt glas. Tryck försiktigt ner kanterna runt om med hjälp av ett likadant glas, låt kallna och stelna. Gör tre likadana plättar till.
  3. Varva räkor, lax och sallad i parmesansnäckorna. Toppa med röran och garnera med örtgrönt.

Servering

Servera som förrätt eller på buffébordet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gott

2014-01-04

Mycket god förrätt

Liknande recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Så här öppnar och äter du ostron

(48)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(10)

Kräftröra med dill och tabasco

(6)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Räkor med mango, chili och koriander

(57)

Varm musselmacka

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies