Parmesanchips med löjrom och citroncrème

Betyg (1-5):
3.47 (19 betyg)

Servera tunna, spröda salta och goda parmesanchips till förrätt.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 200 g grovriven parmesanost
  • 20 färska ansade sparrisar
  • 80 g löjrom eller annan rom
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • Citroncrème:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk rivet citronskal
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fördela parmesanosten i 20 cirklar på två plåtar med bakplåtspapper. Baka ca 8 min tills parmesanen får gyllene färg.
  2. Koka under tiden sparrisen i saltat vatten tills den är al dente cirka 2 min.
  3. Blanda crème fraiche och citronskal och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg en klick citroncrème på varje flarn. Toppa med löjrom och sparris. Strö över flingsalt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2016-08-10

Tycker att det lät bättre än vad det faktiskt smakade. Rätten blir för salt med ost (som är väldigt salt) och löjrom (som också är salt). Dessutom tar parmesanosten över smakmässigt och löjrommen försvann liksom i smakhavet av ost och citronskal ... Godast var dock crème fraichen. Den funkade bra som kall sås till resten av middagen. Näe, vanlig toast med isad rödlök och smetana till löjrom är bäst!

ImJ

2014-01-06

Så enkelt och så himla gott! Och det går lika bra med västerbottensost eller någon annan smakrik fet ost...

Liknande recept

Laxsashimi

(1)

Krämig citrongrässill

(1)

Chili- och limesill i nubbeglas

(0)

Löjrom med tillbehör

(0)

Entrévåfflor

(11)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(23)

Getostbrülésnitt

(5)

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g grovriven parmesanost
  • 20 färska ansade sparrisar
  • 80 g löjrom eller annan rom
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • Citroncrème:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk rivet citronskal
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Parmesanchips med löjrom och citroncrème

Betyg (1-5):
3.47 (19 betyg)

Servera tunna, spröda salta och goda parmesanchips till förrätt.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fördela parmesanosten i 20 cirklar på två plåtar med bakplåtspapper. Baka ca 8 min tills parmesanen får gyllene färg.
  2. Koka under tiden sparrisen i saltat vatten tills den är al dente cirka 2 min.
  3. Blanda crème fraiche och citronskal och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg en klick citroncrème på varje flarn. Toppa med löjrom och sparris. Strö över flingsalt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2016-08-10

Tycker att det lät bättre än vad det faktiskt smakade. Rätten blir för salt med ost (som är väldigt salt) och löjrom (som också är salt). Dessutom tar parmesanosten över smakmässigt och löjrommen försvann liksom i smakhavet av ost och citronskal ... Godast var dock crème fraichen. Den funkade bra som kall sås till resten av middagen. Näe, vanlig toast med isad rödlök och smetana till löjrom är bäst!

ImJ

2014-01-06

Så enkelt och så himla gott! Och det går lika bra med västerbottensost eller någon annan smakrik fet ost...

Liknande recept

Laxsashimi

(1)

Krämig citrongrässill

(1)

Chili- och limesill i nubbeglas

(0)

Löjrom med tillbehör

(0)

Entrévåfflor

(11)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(23)

Getostbrülésnitt

(5)

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies