Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg (1-5):
2.22 (18 betyg)

En vegetarisk paj med härlig smak av svamp, ost och rödlök.

Tillagningstid: 1 timme + tid för svampen att dra
Ugnstemperatur:175º-200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 125 g smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad rödlök
  • 3 dl hackade färska örter, t ex basilika, dill och persilja
  • 4 dl riven parmesanost
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Syltade kantareller:
  • 300 g rensade kantareller
  • 1 tunt klyftad rödlök
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk brödkummin
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en springform, 22 centimeter i diameter. Nagga botten och låt eventuellt stå 15 minuter i frysen. Förgrädda botten i 15 minuter på 225 grader.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Fördela löken i pajskalet. Blanda örter och parmesanost och lägg på löken. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen på 175–200 grader tills äggen stannat, cirka 35 minuter.

Syltade kantareller

  1. Förväll kantarellerna tills vätskan kokat bort. Blanda resten av ingredienserna i en annan kastrull och koka upp. Ta från värmen och lägg i svamp. Låt dra minst en timme.
  2. Sila av vätskan och fördela den syltade svampen på pajen eller lägg upp separat i en skål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lucas

2013-09-21

Den är skit äcklig

myvket gott

2013-08-08

Ska stå mycket gott

Malin

2012-09-19

Har inte testat pajen, men kantarellerna är utsökta! Håller länge förvarade mörkt i matkällaren. De jag gjorde förra hösten är lika goda nu, året efter.

Liknande recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)
22 st
  • Pajdeg:
  • 125 g smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad rödlök
  • 3 dl hackade färska örter, t ex basilika, dill och persilja
  • 4 dl riven parmesanost
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Syltade kantareller:
  • 300 g rensade kantareller
  • 1 tunt klyftad rödlök
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk brödkummin
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk salt

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg (1-5):
2.22 (18 betyg)

En vegetarisk paj med härlig smak av svamp, ost och rödlök.

Tillagningstid: 1 timme + tid för svampen att dra
Ugnstemperatur:175º-200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en springform, 22 centimeter i diameter. Nagga botten och låt eventuellt stå 15 minuter i frysen. Förgrädda botten i 15 minuter på 225 grader.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Fördela löken i pajskalet. Blanda örter och parmesanost och lägg på löken. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen på 175–200 grader tills äggen stannat, cirka 35 minuter.

Syltade kantareller

  1. Förväll kantarellerna tills vätskan kokat bort. Blanda resten av ingredienserna i en annan kastrull och koka upp. Ta från värmen och lägg i svamp. Låt dra minst en timme.
  2. Sila av vätskan och fördela den syltade svampen på pajen eller lägg upp separat i en skål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lucas

2013-09-21

Den är skit äcklig

myvket gott

2013-08-08

Ska stå mycket gott

Malin

2012-09-19

Har inte testat pajen, men kantarellerna är utsökta! Håller länge förvarade mörkt i matkällaren. De jag gjorde förra hösten är lika goda nu, året efter.

Liknande recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies