Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg (1-5):
2.22 (18 betyg)

En vegetarisk paj med härlig smak av svamp, ost och rödlök.

Tillagningstid: 1 timme + tid för svampen att dra
Ugnstemperatur:175-200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 125 g smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad rödlök
  • 3 dl hackade färska örter, t ex basilika, dill och persilja
  • 4 dl riven parmesanost
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Syltade kantareller:
  • 300 g rensade kantareller
  • 1 tunt klyftad rödlök
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk brödkummin
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en springform, 22 centimeter i diameter. Nagga botten och låt eventuellt stå 15 minuter i frysen. Förgrädda botten i 15 minuter på 225 grader.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Fördela löken i pajskalet. Blanda örter och parmesanost och lägg på löken. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen på 175–200 grader tills äggen stannat, cirka 35 minuter.

Syltade kantareller

  1. Förväll kantarellerna tills vätskan kokat bort. Blanda resten av ingredienserna i en annan kastrull och koka upp. Ta från värmen och lägg i svamp. Låt dra minst en timme.
  2. Sila av vätskan och fördela den syltade svampen på pajen eller lägg upp separat i en skål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lucas

2013-09-21

Den är skit äcklig

myvket gott

2013-08-08

Ska stå mycket gott

Malin

2012-09-19

Har inte testat pajen, men kantarellerna är utsökta! Håller länge förvarade mörkt i matkällaren. De jag gjorde förra hösten är lika goda nu, året efter.

Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Risfyllda grönsaker

(0)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Räksallad med japansk dressing

(79)
19 st
  • Pajdeg:
  • 125 g smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad rödlök
  • 3 dl hackade färska örter, t ex basilika, dill och persilja
  • 4 dl riven parmesanost
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Syltade kantareller:
  • 300 g rensade kantareller
  • 1 tunt klyftad rödlök
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk brödkummin
  • 1 lagerblad

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg (1-5):
2.22 (18 betyg)

En vegetarisk paj med härlig smak av svamp, ost och rödlök.

Tillagningstid: 1 timme + tid för svampen att dra
Ugnstemperatur:175-200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en springform, 22 centimeter i diameter. Nagga botten och låt eventuellt stå 15 minuter i frysen. Förgrädda botten i 15 minuter på 225 grader.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Fördela löken i pajskalet. Blanda örter och parmesanost och lägg på löken. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen på 175–200 grader tills äggen stannat, cirka 35 minuter.

Syltade kantareller

  1. Förväll kantarellerna tills vätskan kokat bort. Blanda resten av ingredienserna i en annan kastrull och koka upp. Ta från värmen och lägg i svamp. Låt dra minst en timme.
  2. Sila av vätskan och fördela den syltade svampen på pajen eller lägg upp separat i en skål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lucas

2013-09-21

Den är skit äcklig

myvket gott

2013-08-08

Ska stå mycket gott

Malin

2012-09-19

Har inte testat pajen, men kantarellerna är utsökta! Håller länge förvarade mörkt i matkällaren. De jag gjorde förra hösten är lika goda nu, året efter.

Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Risfyllda grönsaker

(0)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Räksallad med japansk dressing

(79)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies