
Parmarulle på crostini
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 20 minuter + tid att frysa rullen
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 300 g squash
- 3 msk olivolja
- svartpeppar
- 100 g parmaskinka
- 80 g grillad paprika i olja
- 100 g chèvre
- salt
- 20 cm baguette, gärna dagsgammal
- 2 msk olivolja
- flingsalt
- timjankvistar
- svartpeppar
Gör så här
- Skiva squashen tunt med hjälp av en osthyvel. Hetta upp olja i en stekpanna och stek några skivor i taget på båda sidor. Salta och peppra.
- Lägg ut en 40 centimeter lång plastfoliebit. Lägg skivor av parmaskinka omlott i en rad på cirka 30 centimeter. Täck skinkan med squashskivorna. Lägg paprikan längs ena långsidan. Skär bort de hårda kanterna på chèvren, mosa osten i en skål med gaffel.
- Lägg osten på paprikan och rulla ihop allt med osten i mitten. Rulla så tätt du kan och linda in hela rullen i plastfolie. Lägg den i frysen några timmar eller över natten.
- Skär parmarullen i ½-1 centimeter skivor, när den är fryst (den tinar snabbt). Skär baguetten i ½ centimeter skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek brödskivorna. Salta. Lägg parmaskivorna på brödbitarna.
- Garnera med en liten kvist timjan och peppra. Servera som tilltugg till ett glas champagne eller mousserande vin.
Liknande recept
Parmarulle på crostini
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 20 minuter + tid att frysa rullen
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skiva squashen tunt med hjälp av en osthyvel. Hetta upp olja i en stekpanna och stek några skivor i taget på båda sidor. Salta och peppra.
- Lägg ut en 40 centimeter lång plastfoliebit. Lägg skivor av parmaskinka omlott i en rad på cirka 30 centimeter. Täck skinkan med squashskivorna. Lägg paprikan längs ena långsidan. Skär bort de hårda kanterna på chèvren, mosa osten i en skål med gaffel.
- Lägg osten på paprikan och rulla ihop allt med osten i mitten. Rulla så tätt du kan och linda in hela rullen i plastfolie. Lägg den i frysen några timmar eller över natten.
- Skär parmarullen i ½-1 centimeter skivor, när den är fryst (den tinar snabbt). Skär baguetten i ½ centimeter skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek brödskivorna. Salta. Lägg parmaskivorna på brödbitarna.
- Garnera med en liten kvist timjan och peppra. Servera som tilltugg till ett glas champagne eller mousserande vin.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!