Parmarulle på crostini

Betyg (1-5):
3.85 (26 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter + tid att frysa rullen
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 300 g squash
  • 3 msk olivolja
  • svartpeppar
  • 100 g parmaskinka
  • 80 g grillad paprika i olja
  • 100 g chèvre
  • salt
  • 20 cm baguette, gärna dagsgammal
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • timjankvistar
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva squashen tunt med hjälp av en osthyvel. Hetta upp olja i en stekpanna och stek några skivor i taget på båda sidor. Salta och peppra.
  2. Lägg ut en 40 centimeter lång plastfoliebit. Lägg skivor av parmaskinka omlott i en rad på cirka 30 centimeter. Täck skinkan med squashskivorna. Lägg paprikan längs ena långsidan. Skär bort de hårda kanterna på chèvren, mosa osten i en skål med gaffel.
  3. Lägg osten på paprikan och rulla ihop allt med osten i mitten. Rulla så tätt du kan och linda in hela rullen i plastfolie. Lägg den i frysen några timmar eller över natten.
  4. Skär parmarullen i ½-1 centimeter skivor, när den är fryst (den tinar snabbt). Skär baguetten i ½ centimeter skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek brödskivorna. Salta. Lägg parmaskivorna på brödbitarna.
  5. Garnera med en liten kvist timjan och peppra. Servera som tilltugg till ett glas champagne eller mousserande vin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mini bacontoast med nachos

(4)

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

(4)

Grillade fikon med parmaskinka

(2)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Älgköttbullar

(13)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Äggröra med parmachips

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g squash
  • 3 msk olivolja
  • svartpeppar
  • 100 g parmaskinka
  • 80 g grillad paprika i olja
  • 100 g chèvre
  • salt
  • 20 cm baguette, gärna dagsgammal
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • timjankvistar
  • svartpeppar

Parmarulle på crostini

Betyg (1-5):
3.85 (26 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter + tid att frysa rullen
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva squashen tunt med hjälp av en osthyvel. Hetta upp olja i en stekpanna och stek några skivor i taget på båda sidor. Salta och peppra.
  2. Lägg ut en 40 centimeter lång plastfoliebit. Lägg skivor av parmaskinka omlott i en rad på cirka 30 centimeter. Täck skinkan med squashskivorna. Lägg paprikan längs ena långsidan. Skär bort de hårda kanterna på chèvren, mosa osten i en skål med gaffel.
  3. Lägg osten på paprikan och rulla ihop allt med osten i mitten. Rulla så tätt du kan och linda in hela rullen i plastfolie. Lägg den i frysen några timmar eller över natten.
  4. Skär parmarullen i ½-1 centimeter skivor, när den är fryst (den tinar snabbt). Skär baguetten i ½ centimeter skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek brödskivorna. Salta. Lägg parmaskivorna på brödbitarna.
  5. Garnera med en liten kvist timjan och peppra. Servera som tilltugg till ett glas champagne eller mousserande vin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mini bacontoast med nachos

(4)

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

(4)

Grillade fikon med parmaskinka

(2)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Älgköttbullar

(13)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Äggröra med parmachips

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies