Parmarullade fikon/dadlar på getostbädd

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

God liten munsbit med en bra avvägning av milda och lite mer kraftig smaker.

Tillagningstid: 30 minuter
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl hallonvinäger
  • 20 g parmaskinka
  • 3 färska fikon eller dadlar, i klyftor
  • 2 tsk smör
  • 100 g chèvre
  • 1 msk mjölk
  • 0.5 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Bryn sockret i en stekpanna, slå på vinäger och koka ihop tills det får sirapskonsistens. Låt svalna. Dela parmaskinkan i långa remsor och rulla in en fruktklyfta i varje. Stek rullarna i smöret. Mixa ihop ost och mjölk, smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg eller spritsa lite ostkräm i botten på dessertskedar och lägg en nystekt rulle på varje. Toppa med några droppar hallonsirap.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Melon och parmaskinka med rosépeppardressing

(36)

Julskinka med ugnsstekta äpplen

(20)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

(11)

Melon och parmaskinka

(50)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl hallonvinäger
  • 20 g parmaskinka
  • 3 färska fikon eller dadlar, i klyftor
  • 2 tsk smör
  • 100 g chèvre
  • 1 msk mjölk
  • 0.5 krm vitpeppar

Parmarullade fikon/dadlar på getostbädd

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

God liten munsbit med en bra avvägning av milda och lite mer kraftig smaker.

Tillagningstid: 30 minuter
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn sockret i en stekpanna, slå på vinäger och koka ihop tills det får sirapskonsistens. Låt svalna. Dela parmaskinkan i långa remsor och rulla in en fruktklyfta i varje. Stek rullarna i smöret. Mixa ihop ost och mjölk, smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg eller spritsa lite ostkräm i botten på dessertskedar och lägg en nystekt rulle på varje. Toppa med några droppar hallonsirap.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Melon och parmaskinka med rosépeppardressing

(36)

Julskinka med ugnsstekta äpplen

(20)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

(11)

Melon och parmaskinka

(50)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies