Parmarullade fikon/dadlar på getostbädd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

God liten munsbit med en bra avvägning av milda och lite mer kraftig smaker.

Tillagningstid: 30 minuter
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl hallonvinäger
  • 20 g parmaskinka
  • 3 färska fikon eller dadlar, i klyftor
  • 2 tsk smör
  • 100 g chèvre
  • 1 msk mjölk
  • 0.5 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Bryn sockret i en stekpanna, slå på vinäger och koka ihop tills det får sirapskonsistens. Låt svalna. Dela parmaskinkan i långa remsor och rulla in en fruktklyfta i varje. Stek rullarna i smöret. Mixa ihop ost och mjölk, smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg eller spritsa lite ostkräm i botten på dessertskedar och lägg en nystekt rulle på varje. Toppa med några droppar hallonsirap.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Melon och parmaskinka

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Julskinka med ugnsstekta äpplen

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Honungsmelonsallad med parmaskinka

Betyg
Betyg
(39)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl hallonvinäger
  • 20 g parmaskinka
  • 3 färska fikon eller dadlar, i klyftor
  • 2 tsk smör
  • 100 g chèvre
  • 1 msk mjölk
  • 0.5 krm vitpeppar

Parmarullade fikon/dadlar på getostbädd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

God liten munsbit med en bra avvägning av milda och lite mer kraftig smaker.

Tillagningstid: 30 minuter
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn sockret i en stekpanna, slå på vinäger och koka ihop tills det får sirapskonsistens. Låt svalna. Dela parmaskinkan i långa remsor och rulla in en fruktklyfta i varje. Stek rullarna i smöret. Mixa ihop ost och mjölk, smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg eller spritsa lite ostkräm i botten på dessertskedar och lägg en nystekt rulle på varje. Toppa med några droppar hallonsirap.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Melon och parmaskinka

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Julskinka med ugnsstekta äpplen

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Honungsmelonsallad med parmaskinka

Betyg
Betyg
(39)