För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Parfait

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

Parfait, en underbar efterrätt! Bara att vispa ihop, smaksätta och ställa in i frysen – glassmaskin behövs inte. Det är bara en sak som är svår: att välja smak!

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 0.5 dl florsocker eller strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl blåbärssylt, lingonsylt eller hjortronsylt
  • 2 msk blåbär, lingon eller hjortron

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst. Vänd ner 1 dl av sylten och all grädde i äggvispet.
  2. Varva parfaitmassan och resten av sylten i en form. Strö över bären och ställ in i frysen minst 5 timmar. Plasta in formen om den ska förvaras längre.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(12)

Hallontarte

(35)

Enkel cheesecake

(59)

Passionsfruktscheesecake

(33)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Snabba marängbakelser

(3)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 0.5 dl florsocker eller strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl blåbärssylt, lingonsylt eller hjortronsylt
  • 2 msk blåbär, lingon eller hjortron

Parfait

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

Parfait, en underbar efterrätt! Bara att vispa ihop, smaksätta och ställa in i frysen – glassmaskin behövs inte. Det är bara en sak som är svår: att välja smak!

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst. Vänd ner 1 dl av sylten och all grädde i äggvispet.
  2. Varva parfaitmassan och resten av sylten i en form. Strö över bären och ställ in i frysen minst 5 timmar. Plasta in formen om den ska förvaras längre.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(12)

Hallontarte

(35)

Enkel cheesecake

(59)

Passionsfruktscheesecake

(33)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Snabba marängbakelser

(3)