Parfait

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (10 betyg)

Parfait, en underbar efterrätt! Bara att vispa ihop, smaksätta och ställa in i frysen – glassmaskin behövs inte. Det är bara en sak som är svår: att välja smak!

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 0.5 dl florsocker eller strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl blåbärssylt, lingonsylt eller hjortronsylt
  • 2 msk blåbär, lingon eller hjortron

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst. Vänd ner 1 dl av sylten och all grädde i äggvispet.
  2. Varva parfaitmassan och resten av sylten i en form. Strö över bären och ställ in i frysen minst 5 timmar. Plasta in formen om den ska förvaras längre.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 0.5 dl florsocker eller strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl blåbärssylt, lingonsylt eller hjortronsylt
  • 2 msk blåbär, lingon eller hjortron

Parfait

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (10 betyg)

Parfait, en underbar efterrätt! Bara att vispa ihop, smaksätta och ställa in i frysen – glassmaskin behövs inte. Det är bara en sak som är svår: att välja smak!

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst. Vänd ner 1 dl av sylten och all grädde i äggvispet.
  2. Varva parfaitmassan och resten av sylten i en form. Strö över bären och ställ in i frysen minst 5 timmar. Plasta in formen om den ska förvaras längre.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)