Paprikasoppa med mandel

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 6 gula paprikor
  • 1 dl olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 50 g skållad och skalad sötmandel
  • 0.5 tsk flingsalt, efter smak
  • 1 krm nymalen peppar, efter smak

Gör så här

  1. Rosta paprikorna på en plåt i ugnen ca 20 minuter, tills skalet blir svart och skrynklar sig. Lägg paprikorna i en plastpåse, slut till och låt svalna. Skrapa bort skalet, halvera, kärna ur och dela i bitar.
  2. Eller rosta i mikron. Dela paprikorna på längden, och låt dem stå inne ca 6 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Låt vila några minuter, skala, kärna ur och dela i bitar.
  3. Värm olivoljan i en kastrull. Mjukstek löken utan att den tar färg. Tillsätt paprikan, hälften av vattnet och smulade buljongtärningar. Koka några minuter och kör sedan i matberedare tillsammans med mandeln.
  4. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt resten av vattnet, koka upp och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klar grönsakssoppa med cashewpesto

(13)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 6 gula paprikor
  • 1 dl olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 50 g skållad och skalad sötmandel
  • 0.5 tsk flingsalt, efter smak
  • 1 krm nymalen peppar, efter smak

Paprikasoppa med mandel

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta paprikorna på en plåt i ugnen ca 20 minuter, tills skalet blir svart och skrynklar sig. Lägg paprikorna i en plastpåse, slut till och låt svalna. Skrapa bort skalet, halvera, kärna ur och dela i bitar.
  2. Eller rosta i mikron. Dela paprikorna på längden, och låt dem stå inne ca 6 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Låt vila några minuter, skala, kärna ur och dela i bitar.
  3. Värm olivoljan i en kastrull. Mjukstek löken utan att den tar färg. Tillsätt paprikan, hälften av vattnet och smulade buljongtärningar. Koka några minuter och kör sedan i matberedare tillsammans med mandeln.
  4. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt resten av vattnet, koka upp och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klar grönsakssoppa med cashewpesto

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies