Paprikasoppa med mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 gula paprikor
  • 1 dl olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 50 g skållad och skalad sötmandel
  • 0.5 tsk flingsalt, efter smak
  • 1 krm nymalen peppar, efter smak

Gör så här

  1. Rosta paprikorna på en plåt i ugnen ca 20 minuter, tills skalet blir svart och skrynklar sig. Lägg paprikorna i en plastpåse, slut till och låt svalna. Skrapa bort skalet, halvera, kärna ur och dela i bitar.
  2. Eller rosta i mikron. Dela paprikorna på längden, och låt dem stå inne ca 6 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Låt vila några minuter, skala, kärna ur och dela i bitar.
  3. Värm olivoljan i en kastrull. Mjukstek löken utan att den tar färg. Tillsätt paprikan, hälften av vattnet och smulade buljongtärningar. Koka några minuter och kör sedan i matberedare tillsammans med mandeln.
  4. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt resten av vattnet, koka upp och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klar grönsakssoppa med cashewpesto

Betyg
Betyg
(15)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 6 gula paprikor
  • 1 dl olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 50 g skållad och skalad sötmandel
  • 0.5 tsk flingsalt, efter smak
  • 1 krm nymalen peppar, efter smak

Paprikasoppa med mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta paprikorna på en plåt i ugnen ca 20 minuter, tills skalet blir svart och skrynklar sig. Lägg paprikorna i en plastpåse, slut till och låt svalna. Skrapa bort skalet, halvera, kärna ur och dela i bitar.
  2. Eller rosta i mikron. Dela paprikorna på längden, och låt dem stå inne ca 6 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Låt vila några minuter, skala, kärna ur och dela i bitar.
  3. Värm olivoljan i en kastrull. Mjukstek löken utan att den tar färg. Tillsätt paprikan, hälften av vattnet och smulade buljongtärningar. Koka några minuter och kör sedan i matberedare tillsammans med mandeln.
  4. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt resten av vattnet, koka upp och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klar grönsakssoppa med cashewpesto

Betyg
Betyg
(15)